Pastrňák dal další gól, přidal i asistenci. Boston ale prohrál s Pittsburghem, za který se trefil i Simon

Šestým gólem v sezoně nastartoval Dominik Simon obrat hokejistů Pittsburghu v utkání s Bostonem, který neudržel tříbrankové vedení a prohrál 3:4. Hostům nepomohla ani trefa Davida Pastrňáka. Nejlepší střelec NHL zvýšil 37. gólem v tomto ročníku v 16. minutě na 3:0. Navíc si v zápase připsal asistenci u branky Patrice Bergerona, jenž otevřel skóre už po jedenácti sekundách hry.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon (vpravo) v dresu Pittsburghu

Dominik Simon (vpravo) v dresu Pittsburghu | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. První hvězdou byl zvolen kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který asistoval u Simonova gólu v 17. minutě a v úvodu druhé třetiny si připsal další přihrávku. Po dvouměsíční absenci, kterou si vynutila operace kýly, nasbíral ve čtyřech zápasech osm bodů (3+5).

Z Crosbyho návratu těží i Simon, který s ním nastupuje v útoku. Z posledních čtyř utkání má dva góly a dvě asistence. Pastrňák odehrál druhý dvoubodový zápas na sebou, ale na rozdíl od pátečního utkání s Pittsburghem (4:1), v němž zaznamenal dvě asistence, tentokrát jeho tým vyšel naprázdno.

Pittsburgh - Boston 4:3 (1:3, 1:0, 2:0)
Branky: 17. Simon, 21. Blueger, 42. J. Johnson, 53. Rust - 1. Bergeron (Pastrňák), 3. Bjork, 16. Pastrňák. Střely na branku: 22:37. Diváci: 18.655. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. M. Murray (oba Pittsburgh), 3. Pastrňák (Boston).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme