Simon pomohl Pittsburghu přihrávkou k výhře nad New Jersey. Další Češi nebodovali

Útočník Dominik Simon přispěl v pátečním utkání NHL jednou přihrávkou k výhře Pittsburghu 4:1 nad New Jersey. Stejným výsledkem porazila také Ottawa na svém ledě New York Rangers a poprvé v sezoně zvítězila ve třech utkáních za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon se raduje po vstřelení gólu do sítě Winnipegu (archivní foto)

Dominik Simon se raduje po vstřelení gólu do sítě Winnipegu (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Pittsburgh otevřel skóre v osmé minutě i díky Simonovi. Český útočník zachytil u levého mantinelu rozehrávku soupeře, puk přihrál Dominiku Kahunovi, který se vyhnul obránci a bekhendem se trefil do růžku.

‚Určitá nedůvěra k Evropanům tu byla.‘ Hašek se vrátil do Chicaga, kde začal svou zámořskou kariéru

Číst článek

New Jersey vyrovnalo v úvodu druhé třetiny trefou Taylora Halla. Jake Guentzel strhl vedení na stranu Penguins zhruba v polovině utkání a výhru pojistili Jared McCann a John Marino ve 43. minutě během 25 sekund. V dresu poražených nebodoval Pavel Zacha.

Ottawa položila základ úspěchu na začátku zápasu. Po 57 sekundách hry dal první gól Thomas Chabot a v sedmé minutě zvýšil Logan Brown svou premiérovou trefou v NHL. Ještě v úvodní třetině si srazil nahození Jacoba Trouby do branky Anders Nilsson, který ale v zápase zlikvidoval zbylých třicet střel Rangers a byl vyhlášen největší hvězdou utkání.

Kanadský klub stvrdil výhru ve druhé třetině trefami Tylera Ennise a Anthonyho Duclaira. Za domácí nebodoval Filip Chlapík, na druhé straně vyšli naprázdno Filip Chytil i Libor Hájek.

Výsledky NHL:

Ottawa - NY Rangers 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky: 1. Chabot, 7. L. Brown, 22. Ennis, 34. Duclair - 18. Trouba. Střely na branku: 39:31. Diváci: 12.349. Hvězdy zápasu: 1. Nilsson, 2. Duclair, 3. Borowiecki (všichni Ottawa).

Pittsburgh - New Jersey 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky: 8. Kahun (Simon), 33. Guentzel, 43. McCann, 43. Marino - 21. Hall. Střely na branku: 41:37. Diváci: 18.420. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Jarry, 3. Kahun (všichni Pittsburgh).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme