‚Každý zápas s ním si užívám.‘ Dominik Simon se v Pittsburghu učí od slavného Crosbyho

Učí se od nejlepších, možná lze klidně říct od nejlepšího. Hokejista Dominik Simon zažívá po osobní stránce vydařený vstup do sezony. I když to výsledkově Pittsburghu moc nejde, Simona jistě může těšit, že poslední zápasy hraje v NHL v elitním útoku.

New Jersey / USA Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon (vpravo) v dresu Pittsburghu

Dominik Simon (vpravo) v dresu Pittsburghu | Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Určitě jsem rád za každý zápas, co mám. Člověk se totiž tady s těmito hráči neustále zlepšuje. Je to dar, když můžete hrát v takovém týmu, kde je ještě obrovská konkurence. Užívám si tady každý den,“ říkal pro Radiožurnál Dominik Simon ještě zpocený v šedivém tričku s logem Pittsburghu.

Simon si v uplynulé sezoně zahrál ve formaci s Crosbym a vysloužil si v Pittsburghu novou smlouvu

Číst článek

Ten poslední den si sice moc neužil. Hned v prvním střídání na ledě New Jersey byl u inkasované branky a Pittsburgh nakonec prohrál. Ale celkově to přebíjí jiné pocity.

„Je to nádherný. Doma o tom sníte a pak tady stojíte na modré čáře, když začíná zápas. Člověk si zvyká na všechno. Zápasy v NHL jsou ale k nezaplacení. Doufám, že jich odehraju co nejvíc,“ věří český útočník.

Kolem něj zní praskání lepicích pásek, to aby kustodi mohli i Simonovi rychle zabalit a chystat se na další cestu po stadionech NHL. Tu v posledních týdnech podstupuje Simon na ledě se slavným spoluhráčem. Sidneym Crosbym.

„Je to nejlepší hráč na světě, takže vás v každé situaci podpoří. Jenom tím, že s ním hrajete, si toho hrozně berete. Každý zápas s ním si užívám,“ těší se Dominik Simon na další zápasy, které začne na modré čáře při americké hymně. To znamená nominaci do prvního útoku, kde obyčejně hrává právě Crosby.

Lined up and ready to play. #LetsGoPens

00:35 – 14. 11. 2018

68 368

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme