Dovednostmi týmy zatím přehrávat nebudeme, říká trenér Pešán. Hokejová dvacítka čeká na medaili už 13 let

Hokejová reprezentace do 20 let své vystoupení na světovém šampionátu nakonec do úplně šťastného konce nedotáhla. Dosáhla sice nejlepšího umístění za poslední roky, zároveň ale prodlouží už třináctileté čekání na zisk medaile. V Buffalu v zápase o bronz podlehli Češi Spojeným státům vysoko 3:9.

Tento článek je více než rok starý.

Buffalo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté do 20 let po prohraném zápase o bronz proti Spojeným státům americkým.

Čeští hokejisté do 20 let po prohraném zápase o bronz proti Spojeným státům americkým. | Foto: ČTK/ZUMA/Joel Marklund

Je to, jako když namíříte svoji nejsilnější zbraň sami proti sobě. Jakápak výhoda, možná si říkali čeští mladíci, když na začátku druhé třetiny podruhé inkasovali ve vlastní přesilové hře. Domácímu týmu prostě pátý bruslař na ledě ani trochu nechyběl a paradoxně právě v tu chvíli začalo být s Čechy zle.

„Dá se říct, že ta přesilovka nás položila a že v ní se zápas zlomil. Byli jsme rozlítaní, nasázeli nám to tam a už jsme s tím nemohli nic udělat. Chtěli jsme pak ten zápas alespoň dohrát čestně,“ smutnil po vysoké porážce obránce Radim Šalda.

Zpackaná přesilovka nastartovala debakl. Mladí hokejisté prohráli zápas o bronz 3:9

Číst článek

Šalda připomíná momenty ze třetí třetiny, které mohly chvílemi připomínat alespoň částečně hokejové zmrtvýchvstání, protože český výběr už za rozhodnutého stavu třemi trefami zmírnil prohru. Ale i přesto jsou po čtvrtfinálové euforii debakly z duelů se zámořským soupeři užitečným vystřízlivěním.

„Vybrat mentálně i fyzicky silné hráče na takový turnaj je pro ně lehčí než pro nás. My musíme udělat podobnou věc jako v zápase s Finskem, tedy s totální disciplínou, totálním nasazením a srdcem ubojovat zápasy. Ale dovednostmi ty týmy asi zatím úplně přehrávat nebudeme,“ říkal trenér Filip Pešán.

I podle Filipa Pešána je tak reálný výkonnostní rozdíl výraznější než ten, který dělí oba celky na papíře s konečnou tabulkou. Na druhou stranu, i se skóre 5:16 z posledních dvou zápasů končí pro Čechy po letech nejúspěšnější turnaj.

„Úspěch je už to, že jsme postoupili po třinácti letech přes čtvrtfinále. Poslední dva zápasy bych nechtěl nějak hodnotit, já jsem rád, že jsme postoupili přes čtvrtfinále a myslím, že jsme do toho dali všechno,“ dodává útočník Filip Chytil.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme