Dvacítka má jisté čtvrtfinále, ale srážejí ji častá vyloučení. 'Je to zbytečné,' říká gólman Škarek

Čeští hokejisté do 20 let splnili na mistrovství světa svůj první cíl - postoupili do čtvrtfinále. Jistotu jim v předposledním utkání základní skupiny dala výhra nad Běloruskem 6:5. Výkon ale nebyl v Buffalu ideální a hráči tak měli radost hlavně z výsledku.

Tento článek je více než rok starý.

Buffalo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace do 20 let

Hokejová reprezentace do 20 let | Foto: Twitter České hokejové reprezentace

„Jsme hodně rádi. Jediná pozitivní věc je, že máme tři body. Musíme se z toho poučit a jít dál,“ neskrývá obránce Ondřej Vála, že český tým neodehrál proti Bělorusku zrovna nejlepší zápas.

A spoustu problému si vlastně způsobila reprezentace sama.

„Je škoda, že jsme jim dávali šance po našich hloupých chybách a zbytečných faulech. Jestli chceme hrát se silnějšími soupeři, tak se musíme těch chyb vyvarovat,“ říká gólman Jakub Škarek.

„Dostáváme hrozně gólů v oslabeních. Nesmíme nikomu dávat tolik přesilovek, je to zbytečné a sráží nás to dolů," přidává se Ondřej Vála.

Hokejisté do dvaceti let porazili po divoké přestřelce Bělorusko a jsou ve čtvrtfinále mistrovství světa

Číst článek

Čeští junioři patří mezi nejvylučovanější na celém turnaji - v počtu trestných minut jsou úplně nejhorším týmem. A v oslabení dostali už pět gólů, což je nejvíc ze všech. Nad nedisciplinovaností hráčů v utkání s Běloruskem, v němž Češi inkasovali v početní nevýhodě třikrát, se pozastavil i trenér Filip Pešán.

„Desetiminutový trest za nesportovní chování, trest na pět minut plus do konce utkání, zbytečné fauly, vysoká hůl v útočném pásmu… To jsou věci, které musí z naší hry okamžitě zmizet,“ nabádá Pešán.

Platí to už pro nedělní poslední zápas ve skupině proti Švýcarsku, který začne v Buffalu v 18.00 českého času.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme