Podezření na koronavirus v týmu hokejových Pardubic, potíže má i Boleslav. Úterní program se mění

Hokejisté Pardubic kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti pražské Spartě. Se zdravotními problémy se potýká i řada hráčů Mladé Boleslavi, proto byl duel s Libercem prozatím odložen na neurčito. Bílí Tygři si jako náhradu vyjednali narychlo utkání se Spartou, jež bude předehrávkou 19. kola.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice (Aktualizováno: 19:16 28. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Dynama Pardubice

Hokejisté Dynama Pardubice | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

„Hráčský kádr i realizační tým v současnosti podstupuje testy na přítomnost nákazy covid-19. Klub postupuje dle nařízení Krajské hygienické stanice Pardubického kraje,“ uvedli zástupci Dynama Pardubice.

Hokejový Litvínov musí do karantény, testy u několika hráčů potvrdily nákazu koronavirem

Číst článek

Východočeši v extralize doposud odehráli čtyři zápasy, ve kterých získali dva body za výhru v prodloužení nad Plzní. Naposledy hráli v neděli, kdy doma podlehli Zlínu 0:2.

Všechna utkání, která nejsou sehraná v řádném hracím termínu, se musejí dohrát nejpozději do 40 dnů. Jinak budou zápasy považovány za nesehrané a o jejich výsledcích rozhodne sportovně-technická komise ČSLH.

Problémy má i Boleslav

Mladoboleslavští i zástupci Liberce potvrdili změny v programu na svých webových stránkách. „Děje se tak na popud mladoboleslavského klubu. Řada Bruslařů má zdravotní problémy, které v současné době nelze vyloučit jako nákazu covidem-19,“ uvedli v krátké zprávě Středočeši.

Kluby rozhodly. Hokejová extraliga bude navzdory opatřením pokračovat podle plánu

Číst článek

Ještě v neděli přitom Mladá Boleslav hrála a porazila v předehrávce 26. kola shodou okolností právě Spartu (4:2). Vítězný tým k úspěchu dovedlo trio Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost, kteří nahradili Radima Rulíka a Pavla Pateru. Stabilní trenérská dvojice scházela kvůli nemoci.

Souboj se Spartou odehraje Liberec se stejným začátkem, jaký měl mít jeho duel s Bruslařským klubem. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. Oba velcí soupeři, kteří patří k hlavním favoritům soutěže, se díky dnešní změně utkají dvakrát za sebou. Už v pátek je totiž čeká bitva 6. kola, hrát se ale bude na domácím ledě Pražanů v O2 areně.

Z programu 5. kola se v úterý odehrají pouze dvě utkání. Olomouc nastoupí proti vedoucímu Hradci Králové, Plzeň změří síly s nováčkem Českými Budějovicemi. Problémy s koronavirem sužují soutěž od samého začátku nové sezony. Hráči Vítkovic a Brna kvůli onemocnění neodehráli dosud ani jediný zápas.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme