‚Přišel silný partner.‘ V Pardubicích se rýsuje nový majitel hokejového klubu, podnikatel Petr Dědek

Pardubičtí zastupitelé znovu na svém zasedání řešili hokejový klub. Jedním z bodů jednání bylo rozhodnutí mezi dvěma zájemci, kteří usilovali o vstup do klubu. Své nabídky městu dali podnikatelé Petr Dědek a Vladimír Pitter. Nakonec v hlasování zvítězil jasně Petr Dědek, pro jehož nabídku se vyslovilo 24 z 35 zastupitelů. Pokud půjde vše podle plánu, novým většinovým majitelem by se mohl stát do měsíce.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikatel Petr Dědek

Podnikatel Petr Dědek | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Na otevřené zasedání přišlo asi padesát pardubických fanoušků, kteří poslouchali víc než hodinovou debatu zastupitelů. Když někdo z nich promluvil o tom, proč chce podpořit Petra Dědka, ozval se potlesk.

Do NHL míří další Čech. Hokejový útočník Zohorna podepsal roční smlouvu s Pittsburghem

Číst článek

Pak došlo na hlasování, zastupitelé vybírali ze dvou nabídek a nakonec vedoucí odboru kanceláře primátora Radim Jelínek oznámil výsledky. Vítězem se stal Petr Dědek a získal tak exkluzivitu a město s ním bude dál jednat. S rozhodnutím zastupitelstva byl spokojený i primátor Martin Charvát (ANO).

Po dobu 15 let nabízí skoro 250 milionů korun, a to je to, co dnes v hokeji chybí všem akcionářům – financování. Hokej není výdělečný podnik a jsem rád, že takhle silný partner přišel. Má zkušenost se sportem, s hokejem a doufám, že jednání dojdou k dobrému výsledku a zhruba za měsíc se sejdeme na zastupitelstvu, schválíme finální dokumenty a budeme moci mít silného většinového partnera,řekl Radiožurnálu primátor.

'Rozpolcenost názorů'

Volbu přivítal i sportovní manažer pardubických hokejistů a zastupitel za ANO Dušan Salfický. Podle něj klub potřebuje silného a hlavně jednoho majitele:

Hokejový útočník Vladimír Růžička mladší opouští po jediné sezoně Spartu

Číst článek

Každá společnost se lépe řídí, když má jasného vůdce. Na našem klubu byla v poslední době vidět rozpolcenost názorů, jak a kam klub vést. Věřím, že budeme mít jednoho majitele, který bude mít jeden názor, jak klub vést, a jeden směr, kam by měl klub putovat. To hokeji jen prospěje.“

A v lepší budoucnost pardubického hokeje věří i bývalý vynikající útočník Vladimír Martinec:

Měl by to být spolehlivý partner a spolehlivý majitel. Už letos pomohl po Vánocích, kdy klub dofinancoval, sehnal některé hráče. Měla by to být záruka, že se vrátíme tam, kam patříme,“ doufá v lepší zítřky Martinec.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme