Hokejisté Pardubic porazili Karlovy Vary a slaví postup, ve čtvrtfinále play off je čeká Mladá Boleslav

Hokejisté Pardubic zvítězili ve čtvrtém utkání předkola play off v Karlových Varech 5:1, vyhráli sérii 3:1 a ve čtvrtfinále je čeká Mladá Boleslav. Nedělní zápas rozhodli ve druhé třetině Patrik Poulíček s kapitánem Jakubem Nakládalem, v závěrečném dějství se ještě prosadili Andrej Kosticyn a dvakrát Luboš Horký. Gólmanovi Milanu Kloučkovi sebral čisté konto za stavu 0:5 v 55. minutě Petr Koblasa.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dynamo se dostalo mezi nejlepší osmičku poprvé od roku 2018. Boj o první účast v semifinále od titulu v roce 2012 začne ve čtvrtek na ledě Mladé Boleslavi.

Hokejisté Olomouce i Hradce Králové vyhráli třetí zápasy a slaví postup do čtvrtfinále play off

Číst článek

Karlovy Vary, které skončily v této sezoně na 11. místě, čekají na postup do čtvrtfinále od triumfu v roce 2009.

Opatrný úvod

V úvodu se hrálo bez šancí. Při první přesilovce domácích po Zohornově vyloučení měl náznak možnosti Beránek.

Vzápětí šli pykat za příliš mnoho hráčů na ledě domácí, ale jako první zahrozil v oslabení Vondráček, s jehož střelou z levého kruhu si Klouček poradil. Na druhé straně kryl Novotný Camarovu ránu.

Potom byli nebezpečnější domácí. Po Černochově akci ale minul Koblasa, neuspěl ani Šik a bekhendové zakončení Černocha po průniku zlikvidoval Klouček.

Po Kousalově ataku Novotného a následných potyčkách se dostali domácí opět do přesilové hry, ale nevyužili ji a navíc ji zkrátil faulem Beránek.

Druhá část byla dlouho také bojem bez příležitostí. V její polovině se dostali v rychlém sledu do dobrých pozic domácí Rachůnek a Hladonik, ale neměli přesnou mušku.

Rozhodující část

Ve 33. minutě se při hře čtyř proti čtyřem dočkalo vedení Dynamo, když se po vhazování zmocnil puku Kolář, předložil jej volnému Poulíčkovi a ten otevřel skóre.

Odpovědět se snažil při Zohornově vyloučení Šenkeřík a z dorážky Koblasa. Zvýšit mohl v přečíslení dvou na jednoho po Camarově přihrávce Paulovič, ale minul.

V 37. minutě se puk dostal od Šenkeříka ke Kosticynovi, který sice Novotného nepřekonal, ale zpoza branky připravil střeleckou pozici pro Nakládala a pardubický kapitán zamířil přesně.

Těsně před druhou pauzou mohl snížit Beránek, ale v úniku ztroskotal na Kloučkovi. Po 130 sekundách závěrečné třetiny už vedli hosté 3:0.

Šenkeřík nahrál Kosticynovi, který prostřelil Novotného. Tím se naděje na pokračování sezony Energii rozplynula i kvůli nedisciplinovanosti.

Nejdříve šel pykat Pulpán, pak dostal za zákrok na Koláře trest na pět minut a do konce utkání kapitán Skuhravý a potom obdržel dvakrát trest za sekání gólman Novotný.

V 52. minutě v přesilovce upravil na 4:0 Horký, který se hned za půl minuty trefil znovu. Čestný úspěch domácích zaznamenal střelou z mezikruží Koblasa.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 55. Koblasa - 33. Poulíček (J. Kolář), 37. Nakládal (A. Kosticyn), 43. A. Kosticyn, 52. L. Horký (J. Mikuš), 53. L. Horký (O. Rohlík, J. Kolář). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Ganger, D. Klouček. Vyloučení: 11:7, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme