Čeští hokejisté porazili na Karjale Finsko po nájezdech. Zůstávají ve hře o vítězství celého turnaje

Čeští hokejisté uspěli i ve druhém utkání na turnaji Karjala, když v Helsinkách porazili domácí Finsko 3:2 po samostatných nájezdech a zůstávají ve hře o celkové vítězství.

Helsinky (Aktualizováno: 19:21 9. 11. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté se radují z výhry nad Finskem

Čeští hokejisté se radují z výhry nad Finskem | Zdroj: Reuters

Úřadující mistři světa v zápase dvakrát vedli. Skóre otevřel v úvodu druhé třetiny Juho Lammikko, ještě do druhé přestávky vyrovnal Jakub Jeřábek. Po 42 sekundách třetí části se prosadil Sakari Manninen, při hře bez brankáře poslal zápas do prodloužení Tomáš Filippi. Nájezdy rozhodl Jakub Krejčík.

Reprezentační debut si odbyli Michal Kovařčík a také Jiří Smejkal, jenž byl ve čtvrtek v Leksandu v roli třináctého útočníka, ale do hry nezasáhl.

Výběr trenéra Miloše Říhy staršího zakončí turnaj v neděli utkáním proti Rusku. Zápas začne ve 12.30 SEČ. Pokud Češi uhrají alespoň dva body, stanou se vítězi úvodního podniku Euro Hockey Tour.

Finsko - ČR 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Lammikko (Pokka, Kuusela), 41. Manninen (Pokka, Lindbohm) - 38. Jeřábek (R. Zohorna, H. Zohorna), 59. Filippi (T. Zohorna), rozhodující sam. nájezd Krejčík. Rozhodčí: Harnebring, Nord (oba Švéd.) - Neva, Sormunen (oba Fin.). Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 12 150.

Švédsko - Rusko 4:5 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 3:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. C. Klingberg z trest. střílení, 49. Wikstrand (Rödin, Friberg), 54. Händemark (Brodin, Bertilsson), 58. Hansson (C. Klingberg) - 11. Slepyšev (Okulov), 15. Žafjarov (Sergejev, K. Semjonov), 35. K. Semjonov (Žafjarov, Sergejev), 52. Sošnikov (Kuzmenko, Burdasov), rozhodující nájezd Sošnikov. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 3252.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme