Kane na vlastní zápasy nesázel, potvrdila NHL. Hokejistova manželka ale trvá na tom, že ji týral

Vedení nejslavnější hokejové ligy světa NHL nenašlo důkazy, že by útočník Evander Kane sázel na vlastní zápasy a snažil se je úmyslně ovlivnit. Třicetiletého spoluhráče Tomáše Hertla z toho v červenci obvinila na sociálních sítích manželka, se kterou se Kane rozvádí.

San Jose Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evander Kane

Evander Kane | Zdroj: Profimedia

NHL uvedla, že prověřila všechny dostupné dokumenty a vyslechla řadu osob včetně Kanea. Jeho manželka Anna odmítla odpovídat.

Hertlův spoluhráč ze San Jose má problémy s kasinem. Kane údajně dluží půl milionu dolarů

Číst článek

„Vyšetřování nepřineslo žádné důkazy, že by pan Kane sázel na zápasy NHL nebo že by se v nich nesnažil o vítězství Sharks,“ napsalo vedení ligy v prohlášení.

Dluhy a týrání

Kaneova záliba v sázení vyšla najevo už dříve. V roce 2019 kanadského útočníka žalovalo kasino v Las Vegas za to, že nezaplatil dluh půl milionu dolarů, které prohrál během play-off proti místním Golden Knights.

Manželka ho letos v létě označila za „člověka chorobně závislého na sázení“ a obvinila ho i ze sexuálního a fyzického týrání, jak informují zahraniční média. To však hokejista odmítá.

Kane má za sebou třetí rok ze sedmiletého kontraktu na 49 milionů dolarů. Bývalý hráč Atlanty a Buffala byl v minulé sezoně s 49 body z 56 zápasů nejproduktivnějším hráčem San Jose před Tomášem Hertlem.

Prohlášení NHL k Evanderu Kaneovi:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme