Plekanec přispěl pěti body k vysoké výhře Kladna nad Jihlavou, Rytíři jsou blízko záchrany v extralize

Hokejisté Kladna zvítězili ve 4. utkání baráže o extraligu na ledě Jihlavy vysoko 7:2 a od udržení mezi elitou je dělí jediná výhra. V sérii vedou Rytíři už 3:1. K výhře jim výrazně pomohl trest do konce utkání domácího gólmana Maxima Žukova, který obdržel v 17. minutě. V dresu vítězů si připsal pět bodů za dva góly a tři nahrávky kapitán Tomáš Plekanec. Pátý zápas se odehraje v pondělí od 18 hodin v Chomutově.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec z Kladna v obklíčení hokejistů Jihlavy

Tomáš Plekanec z Kladna v obklíčení hokejistů Jihlavy | Foto: Libor Plíhal | Zdroj: ČTK

Kladno začalo ve velkém stylu a Žukov se musel mít hned od úvodního vhazování na pozoru. Jágr připravil velkou šanci pro Pytlíka, po třech minutách jel Plekanec sám na jihlavskou branku, Jágr o chvilku později nabil Woodovi, ale ve všech případech měla nad zakončujícími střelci navrch klíčová opora domácích v brankářské masce.

Zemřel legendární kanadský hokejista Guy Lafleur, člen Síně slávy a pětinásobný vítěz Stanleyova poháru

Číst článek

Při hře ve čtyřech na obou stranách naopak udeřila Dukla, když skóre otevřel zblízka Helt. Domácí vedoucí gól nastartoval a aktivita se na několik minut přesunula na jejich stranu. 

Ve 13. minutě Zikmund kotouč do útočného pásma, nabídl ho na kruh, kde se do něj opřel z jízdy Arzamascev a zacílil přesně. V polovině 17. minuty přišel zkrat Žukova, jenž píchl hokejkou Berana a za bodnutí špičkou hole obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Do branky tak musel Wolf a domácí čelili tříminutové přesilovce Rytířů, neboť menší trest obdržel i Beran. Jako první ji využil půl minuty před přestávkou Baránek.

Ze druhé třetiny uběhlo jen 28 sekund a hosté v dohrávané přesilovce trestali znovu: Kubík po Plekancově nabídce napřáhl za kruhem a Wolf neměl šanci zareagovat. Dotchin pak hrál se zlomenou holí, ale největší šanci měl v oslabení Kubík: s jeho bekhendem si však Wolf dokázal poradit. Už v plném počtu hráčů zahrozil znovu Kubík, jenže Wolf vyhrál i tento minisouboj.

Ve 28. minutě se dokázal prosadit Cachnín a vrátil tak Jihlavu do hry. Po polovině zápasu dal o sobě znovu vědět Kubík. Tentokrát v roli nahrávače připravil stoprocentní šanci pro Hlavu, ten však k překvapení všech minul odkrytou branku.

V závěru druhé třetiny se rozhodovalo. Na jedné straně nezamířil přesně ve velké šanci Čachotský, hra se okamžitě přelila opačným směrem, do dalšího úniku se dostal Plekanec a díky bekhendové dorážce tentokrát uspěl.

Když pak znovu sám střelou z kruhu zvýšil ve 47. minutě už na 5:2 pro Rytíře, bylo jasné, že ti už si vybojovaný mečbol ujít nenechají. Zápas dohrávali s velkým přehledem. Rozdíl ve skóre navíc ještě navýšili Zikmund a svým druhým gólem Kubík.

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 2:7 (1:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Helt (T. Havránek, Dundáček), 28. Cachnín (L. Mareš, Bilčík) - 13. Arzamascev (Zikmund, J. Suchánek), 20. Baránek (Kubík, Plekanec), 21. Kubík (Plekanec), 39. Plekanec (Kubík), 47. Plekanec (Hlava, Wood), 50. Zikmund (Pytlík), 54. Kubík (Plekanec, Baránek). Rozhodčí: Pešina, Kika - Hynek, Ondráček. Vyloučení: 2:4, navíc Žukov (Jihlava) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 5557. Stav série: 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme