Hokejisté Liberce vyhráli v Olomouci 3:1, Třinec si na úvod sezony odvezl body z Karlových Varů

Hokejisté Liberce zvítězili ve 2. extraligovém kole na ledě Olomouce 4:1. Bílí Tygři ztráceli, přesto navázali na suverénní vstup do sezony, při němž deklasovali pod Ještědem Pardubice 7:1. Severočeši rozhodli třemi góly ve třetí třetině, když ten vítězný dal v čase 40:09 útočník Tomáš Filippi. Hanáci prohráli stejným výsledkem, jimž zvítězili v pátek ve Zlíně.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Marek Zachar z Liberce a Ladislav Šmíd z Liberce.

Zleva Marek Zachar z Liberce a Ladislav Šmíd z Liberce. | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Do první šance si hned v první minutě nabruslil Knotek, bekhendem však přestřelil. Olomouci se vzápětí nepovedlo využít ani přesilovou hru pěti proti třem. Vyrovnaný zápas pak dlouhou dobu plynul bez větší šance na obou stranách.

Problémy hokejové extraligy pokračují. Kometa Brno hlásí 22 nakažených koronavirem

Číst článek

Změnil to až hostující Zachar pět minut před koncem první třetiny. S pukem na holi se obtočil kolem Konrádovy branky, jejího strážce ale překonat nedokázal. První gól zápasu tak vstřelila před koncem první třetiny Olomouc.

V závaru před hostující brankou se nejlépe zorientoval Handl a dorazil puk do sítě. Ve vlastním oslabení pak ještě ujížděl na Kváču osamocený Kolouch, vedení Hanáků ale nenavýšil.

Ve druhé třetině své šance nevyužili opět Zachar a domácí Nahodil. Pohlednou individuální akci poté předvedl také střelec první branky Handl, při zakončení však branku přestřelil. Krátce po polovině zápasu bylo za faul Švrčka nařízeno trestné střílení, které střelou po ledě využil Lenc a srovnal stav na 1:1.

Vrátit Olomouci vedení mohl Kolouch, jenže se ocitl až příliš blízko Kváčovi, který si tak s jeho zakončením poradil. Stejně úspěšný byl také Konrád proti pokusům aktivního Zachara i Bulíře.

Rozhodla poslední třetina

Liberec se dostal do vedení hned po devíti sekundách třetí třetiny. Filippi si v pokračující přesilové hře z druhé třetiny najel po pravém křídle a poslal puk nechytatelně do levého horního rohu Konrádovy branky.

Z dobrých pozic poté stříleli také Lenc a domácí Tomeček; hostující útočník zamířil těsně vedle, domácí hráč do brankáře Kváči.

Třetí branku Liberec přidal po chybě domácích v obranném pásmu: Jelínek vybojoval puk a nabídl ho před branku Šmídovi, který střelou bez přípravy překonal bezmocného Konráda. Další nedorozumění v olomoucké rozehrávce během přesilové hry vystihl hostující Vlach, z pozice levého kruhu napřáhl a střelou k bližší tyči překonal Konráda počtvrté.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

BK Mladá Boleslav - Madeta Motor České Budějovice 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme