Hokejisté Mladé Boleslavi porazili díky drtivé druhé třetině Litvínov a posunuli se do čela extraligy

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 7. kole na svém ledé s Litvínovem 5:1 a posunuli se o skóre do čela extraligové tabulky. Středočeši nasázeli soupeři ve druhé třetině pět branek. Zlín poprvé v sezoně bodoval a výhrou 4:3 nad Pardubicemi se dostal v tabulce před svého soupeře.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují ze vstřeleného gólu

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují ze vstřeleného gólu | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 7. kole extraligy díky pětibrankové smršti ve druhé třetině Litvínov 5:1 a naplno bodovali i ve čtvrtém domácím duelu v sezoně. Shodně gólem a asistencí k tomu přispěli Oscar Flynn a Pavol Skalický, tři asistence si připsal Radim Zohorna. Severočeši popáté za sebou nebodovali.

Hokejisté Třince v druhém derby oplatil porážku Vítkovicím. Dvě branky dali Roth a Dravecký

Číst článek

Domácí tým začal náporem, ale ani hosté se nenechali v úvodu zápasu zahanbit. V první velké šanci se zjevil v sedmé minutě mladíček ze čtvrté boleslavské formace Flynn, ale v samostatném úniku trefil po bekhendovém blafáku jenom tyčku Janusovy branky.

První přesilovku měli hosté, ale mohli sami inkasovat z Kousalovy hole. Při druhé přesilové hře už se hosté dostali k ohrožení domácího brankoviště, ale Myšák na zadní tyči netrefil puk před odkrytou brankou.

A byla to právě čtvrtá boleslavská formace, kdo se jako první trefil ve druhé třetině. Flynn využil závaru před brankou hostů a po jeho střele se dostal k puku Kousal, který už neměl problém se podruhé v sezoně zapsat mezi střelce.

Hned vzápětí mohl srovnat skóre Jarůšek, ale nájezd z levé strany nasměroval jenom do Růžičkovy výstroje. Poté se s pukem po levém mantinelu prosmýkl Zohorna, dojel až před branku, kde práci dokončil pohotovou dorážkou na 2:0 Stránský.

Domácí byli při chuti a čtvrtý útok domácích opět posunul skóre, když se prosadil Flynn. Ještě v téže minutě ujeli Skalický se Zohornou osamoceni na Januse a brankáře hostů si náležitě vychutnali. Třetina hrůzy pro hosty ale pokračovala. Když se z dalšího útoku trefil obránce Hrbas, bylo to už o pět branek.

Růžička přišel o čisté konto sedm minut před koncem zápasu, kdy se k odraženému puku dostal Petružálek a alespoň kosmeticky upravil skóre.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 5:1 (0:0, 5:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. P. Kousal (Flynn, O. Najman), 29. J. Stránský (R. Zohorna), 35. Flynn (Bernad, O. Najman), 35. Skalický (R. Zohorna), 37. Hrbas (R. Zohorna, Skalický) - 54. J. Petružálek (Gerhát). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 3345.

Sestavy:
Mladá Boleslav: J. Růžička - Hrbas, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - L. Pabiška, Žejdl, D. Šťastný - Klepiš, A. Zbořil, Vondrka - J. Stránský, R. Zohorna, Skalický - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Litvínov: Janus (41. Honzík) - Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, Šesták - Jarůšek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, M. Hanzl, L. Kašpar - Válek, Gerhát, J. Petružálek - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Zlín bodoval poprvé v sezoně

Zlín porazil Pardubice 4:3, Dynamo tak počtvrté za sebou vyšlo naprázdno a právě místo Zlína se propadlo na dno tabulky. Svým druhým gólem v utkání rozhodl ve 34. minutě obránce Tomáš Žižka, jehož branka byla zároveň i poslední v celém duelu. Vedení Pardubic v týdnu avizovalo, že pokud tým nezvítězí ve Zlíně, ukončí působení Ladislava Lubiny na střídačce.

Hokejové Pardubice mají novou posilu. Ze zámoří se vrací devatenáctiletý útočník Blümel

Číst článek

Berani načali sedmý pokus o zisk prvních bodů dobře. Již po 58 vteřinách šli do vedení, když střelou z úhlu zaskočil Štěpánka Dufek. Náskok mohli Zlínští navýšit při úniku Sedláčka či vyloučení Koláře, povedlo se jim to ale až následně. Ve 13. minutě vypálil od modré kapitán Žižka a i když si pardubický brankář na jeho pokus sáhl, gólu nezabránil.

Již za minutu ale Dynamo dokázalo snížit. Blümel při premiéře v extralize dokázal překonat za pomoci teče Ference novou posilu Beranů do brankoviště Čiliaka. A v čase 19:40 hosté zvládli dokonce vyrovnat. Na brankoviště dostal nahrávku Tybor a smazal náskok soupeře. Krátce předtím přitom Zlínští přišli o obránce Buchtu, který s krvavým šrámem odjel do šatny a utkání nedokončil.

Gólové hody pokračovaly i v prostředním dějství. Nejdříve si vzali zpět vedení domácí, kdy se přesnou ranou do růžku branky prosadil Okál. Dynamo našlo odpověď krátce před polovinou duelu, kdy při své první přesilové hře uspělo zásluhou rány Kloze taktéž pod horní tyč. Do kabin šli ale spokojenější za stavu 4:3 Moravané, když si Žižkovu střelu od mantinelu srazil Štěpánek nohou za vlastní záda.

Do třetí části šli hosté bojovat za svého kouče Lubinu, který měl při neúspěchu skončit na lavičce Pardubic. Oba celky však spíše udržovaly průběžný stav, neboť střely mezi tyče byly ve třetí třetině šest minut před koncem pouze 1:2. Dynamo ani v závěru duelu nedokázalo výrazně svou střelbu vylepšit a propadlo se na dno extraligové tabulky. Od něj se odrazil naopak Zlín, který oslavil první body v sezoně.

PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Dufek (Köhler), 13. Žižka (Okál, P. Sedláček), 22. Okál, 34. Žižka (Herman, P. Sedláček) - 14. Blümel (Holland), 20. Tybor (Mandát), 30. J. Kloz (Hovorka). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 4197.

Sestavy:
Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda - J. Ondráček, Honejsek, Kubiš - Okál, P. Sedláček, Herman - Dufek, Palmberg, Köhler - Šlahař, Popelka, Szturc. Trenéři: Stavjaňa a Martin Hamrlík.
Pardubice: Štěpánek - Holland, Eklund, Piché, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikúš, Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát - Hovorka, Harju, M. Látal - Poulíček, J. Kloz, Kusý - Matýs, Blümel, Machač. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.

Sparta rozhodla v prostřední části

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v Karlových Varech 5:2 a zabrali po dvou porážkách za sebou. Pražané rozhodli čtyřmi góly ve druhé třetině, v které získali vedení 5:1. Energie po úvodních třech výhrách na startu sezony počtvrté za sebou nebodovala.

Kladno v lize vyhrálo podruhé za sebou, trefil se i Jágr. Liberec je dál neporažený

Číst článek

Už po 27 vteřinách mohl otevřít skóre sparťanský útočník Forman, ale zcela osamocen nedokázal překonat sedmnáctiletého Bednáře, který dostal přednost před zkušeným Novotným. Juniorský reprezentant se během úvodních deseti minut vyznamenal ještě několikrát, kdy postupně zlikvidoval velké příležitosti Černocha a opět agilního Formana.

Nestačil až na střelu Pecha, který ve 12. minutě vymetl horní růžek karlovarské branky. Do té doby zakřiknutá Energie se dostala do zápasu v 15. minutě, kdy po spolupráci Rachůnka a Fleka vyrovnal Stříteský. V úvodních dvaceti minutách ještě zaujalo gesto fair play hostujícího Ďalogy, který odvolal na něj odpískaný faul.

Ve druhé třetině se již naplno projevila herní převaha hostů. V 26. minutě vrátil Pražanům vedení Kalina, který přesnou střelou zužitkoval Sukeľovu přihrávku. Při vyloučení Skuhravého prostřelil Bednáře ve 33. minutě nekompromisní ranou Košťálek.

O dvě minuty později další početní výhodu využil Řepík. Domácí Gríger pak v čase 39:03 při přesilovce trefil beton vlastního brankáře, od kterého se puk dokutálel za brankovou čáru. Branka byla nakonec připsána Rouskovi. Závěr se už dohrával jen z povinnosti a na konečných 2:5 zkorigoval z prostoru před brankou Beránek.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 0:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Stříteský (Flek, T. Rachůnek), 55. O. Beránek (Šenkeřík) - 13. Pech (Řepík, Forman), 26. Kalina (Sukeľ, Buchtele), 33. Košťálek (Blain, Forman), 35. Řepík (Kalina, V. Růžička ml.), 40. Rousek. Rozhodčí: Pražák, Kika - J. Frodl, D. Jelínek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1 Diváci: 3945.

Sestavy:
Karlovy Vary: J. Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Michnáč - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Sparta: Machovský - Polášek, Košťálek, Blain, Kalina, T. Pavelka, Ďaloga - Řepík, Pech, Forman - Říčka, V. Růžička ml., Smejkal - Buchtele, Sukeľ, Rousek - A. Kudrna, Černoch, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Kometa drží vítěznou sérii

Kometa Brno vyhrála nad Hradcem Králové 3:2 a potřetí za sebou naplno bodovala. Domácímu Mountfieldu nestačilo ani 41 střel na bránu a po předešlých čtyřech vítězstvích podruhé za sebou nebodoval.

Hradečtí chtěli pojmout zápas jako odvetu za jarní čtvrtfinále play-off, v němž s Kometou vypadli výsledkově jednoznačně - v sérii nevyhráli ani jedno utkání. Na začátku to však nevypadalo, že by měli uspět. Hosté si ihned vypracovali dvě velké šance, Plášek a Orsava však mířili mimo bránu. Ale ve čtvrté minutě už byla Kometa přesnější: Zaťovič zakončil kombinaci prvního útoku, skóroval do prázdné brány po Muellerově přihrávce.

Jejich sportovní výkonnost není naše starost, říká o čínském týmu Golden Dragons šéf svazu hokeje Král

Číst článek

Hradec inkasovaný gól probudil, jenže narážel na výborného gólmana Vejmelku. Největší možnosti si domácí vytvořili v početní výhodě v polovině první třetiny. Jenže Vejmelka, bývalý hráč rivalských Pardubic, byl excelentní především při dorážkách Smoleňáka a Červeného. Co se Mountfieldu nepovedlo v početní výhodě, zvládl paradoxně v oslabení. Brňané ve 14. minutě chybovali a domácí se dostali do úniku tří proti jednomu, který zakončil Perret.

Přesto první část nakonec vyzněla pro hosty. Mountfield v 19. minutě už poněkolikáté chyboval při zakládání útoku, na vlastní modré čáře ztratil puk, jehož se zmocnil Mueller a z levé strany se trefil pod horní tyč. Mazanec neměl šanci, tak prudká to byla rána.

Domácí se ve druhé části snažili Kometu zlomit, ale Vejmelka byl velmi klidný. Zastavil pokusy Červeného i Radovana Pavlíka, proto hosté drželi vedení. Navíc jim pomohla hradecká „nemoc“: opět přišla jednoduchá ztráta a po přihrávce od levého mantinelu se prudkou ranou prosadil Hruška.

Od té chvíle však začal velký nápor Východočechů. Hrálo se prakticky jen v obranném pásmu hostů, zvyšovalo se napětí, protože oba týmy přidaly na důrazu. Dobrou střelu vyslal na Vejmelku Cingel, mladý gólman odolal. Překonán byl až ve 30. minutě, kdy přes něj puk doslova protlačil Smoleňák. Domácí kapitán byl tradičně proti Brnu hodně v permanenci, jeho otravný styl hosty provokoval. Přes hradecký tlak měla obří možnost Kometa: do úniku se dostal Holík, ale Mazanec jeho blafák vystihl.

Hradecký nápor pokračoval i ve třetí třetině. Jenže brněnská obrana v čele s Vejmelkou odolávala i při přesilovkách, které dostal Mountfield k dispozici. Domácí navíc neměli přehršel jasných šancí, pálili sice často, ale spíše z větší vzdálenosti. Naopak na druhé straně mohl skórovat Orsava, ale z úhlu netrefil.

Brno hrálo styl, který potřebovalo, uzavřelo prostor před svojí bránou, domácí hráče pouštělo ke střelám z větší vzdálenosti. K dorážkám se Hradečtí prakticky nedostávali. Jejich plány navíc pokazilo Rákosovo vyloučení necelé tři minuty před koncem. Poté už Brno lehce došlo pro výhru.

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Perret (Bičevskis, Zámorský), 31. Smoleňák (Koukal) - 4. Zaťovič (Mueller, P. Holík), 19. Mueller, 27. J. Hruška (Lev). Rozhodčí: Pešina, Šír - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:6, navíc Rákos (Hradec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5623.

Sestavy:
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Gaspar, F. Pavlík, Rosandič, T. Voráček - Dragoun, Bičevskis, Perret - Smoleňák, Koukal, Červený - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Rákos, M. Chalupa. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.
Brno: Vejmelka - Svozil, O. Němec, Pyrochta, Štencel, Bartejs, Gulaši, Baranka - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Plášek, Plekanec, L. Horký - Orsava, J. Hruška, Lev - Jenyš, Kusko, Kratochvíl. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Gulaš přispěl třemi body k vítězství Plzně

Hokejisté Plzně vyhráli na ledě Olomouce 4:0. Škoda vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů, třemi body za gól v oslabení a dvě asistence k tomu přispěl lídr bodování soutěže Milan Gulaš. Brankář vítězů Dominik Frodl udržel potřetí v sezoně čisté konto. Dvěma góly k výhře hostů přispěl i Jakub Pour.

Čínští hokejisté si zvykají na Česko: Na ulicích je málo lidí a života. Postrádáme tu ruch

Číst článek

Hned v patnácté vteřině zahrozil nejproduktivnější hráč soutěže Gulaš, ale strážce domácí branky Lukáš ho vychytal. Za Hanáky odpověděl Klimek, ale Frodl se nenechal zahanbit. Následovala první přesilovka pro Plzeň, ve které Švrček zlomil hůl, od něho se puk dostal k Pourovi, který trefil horní roh a otevřel skóre.

Do šance se dostal i Kořenek, ale jeho střela mířila vysoko nad. Valenta střelou od modré čáry orazítkoval pouze tyč. Osm vteřin před koncem třetiny nepřesně nahrál Kaňák Čerešňákovi, ten ale napálil puk a trefil opět horní roh, čímž zvýšil vedení Plzně.

V přesilovce Olomouce zkraje druhého dějství Kolouch trefil nejprve obránce a poté Frodla. Kořenek střelou po vyhraném buly rozvlnil pouze boční síť. Škůrek v další přesilovce poslal puk pouze do Moravčíka, který vyslal do brejku Gulaše. Ten tváří v tvář Lukášovi dostal napodruhé puk do sítě. Blízko ke snížení měl Ondrušek, ale hostující brankář opět zasáhl. Frodl pak vyrazil i Nahodilovu střelu.

Ve třetí části se po nahrávce Buriana ocitl sám před brankou Nahodil, ani ten ale dobrou možnost neproměnil. Ve 47. minutě při přesilovce Plzně vystřelil Gulaš, puk se Lukášovi odrazil od zad a do sítě ho doklepl Pour. Překazit Frodlovi čisté konto se pokusil Irgl, ale ani on neuspěl. Mertl pak ještě nastřelil horní tyčku, ale Indiány to mrzet nemuselo.

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Pour (Gulaš, Mertl), 20. Čerešňák (L. Kaňák, Indrák), 28. Gulaš (Moravčík, Čerešňák), 47. Pour (Gulaš, Rob). Rozhodčí: Hradil, Stano (SR) - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci 4120.

Sestavy:
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Kořenek, Klimek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hec, Skladaný, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.
Plzeň: D. Frodl - L. Kaňák, Moravčík, Vráblík, Jank, Čerešňák, M. Houdek - Gulaš, Mertl, M. Heřman - Indrák, V. Němec, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kolda, Roman Vlach, Rob. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

TELH (PLATNÉ K 4. 10. 2019)
Tým Z V VP PP P Skóre B
1. Mladá Boleslav 7 4 2 0 1 25:13 16
2. Třinec 9 5 0 1 3 35:25 16
3. Liberec 6 4 2 0 0 34:25 16
4. Kometa Brno 7 4 1 1 1 17:11 15
5. Plzeň 7 4 0 1 2 26:21 13
6. Olomouc 8 3 1 2 2 19:22 13
7. Vítkovice 8 3 1 2 2 22:25 13
8. Mountfield HK 7 4 0 0 3 22:23 12
9. Sparta 6 2 1 1 2 25:24 9
10. K. Vary 7 3 0 0 4 21:22 9
11. Kladno 6 1 1 1 3 16:25 6
12. Litvínov 6 1 0 0 5 10:18 3
13. Zlín 7 1 0 0 6 17:25 3
14. Dynamo 7 1 0 0 6 12:22 3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme