Hradec uspěl i v pátém zápase sezony, po výhře v Olomouci zůstává v čele. Liberec zdolal doma Spartu

Hokejisté Hradce Králové zvítězili 6:1 na ledě Olomouce a zůstávají v čele extraligové tabulky, v pěti zápasech ztratili jediný bod. Mountfield udělal rozhodující krok k výhře už v první třetině, v níž si vybudoval třígólový náskok. Druhý je Liberec, který si doma poradil se Spartou 3:2. Prvních bodů se znovu nedočkal nováček z Českých Budějovic, který neudržel vedení a v Plzni podlehl 2:4.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Vilém Burian z Olomouce a Jérémie Blain z Hradce Králové

Zleva Vilém Burian z Olomouce a Jérémie Blain z Hradce Králové | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Hradečtí hokejisté měli šanci otevřít skóre v sedmé minutě, kdy po Káňově akci minul Kolouch. V čase 7:42 se radovali hosté. Po střeleckém pokusu Lva se dostal ke kotouči Kevin Klíma, který neváhal a dostal puk za Konrádova záda. Olomoucký gólman potom svůj tým podržel při Cingelově šanci.

Hokejová extraliga řeší kuriózní gól z nájezdu. Podle Šindlera sudí rozhodli správně

Číst článek

Hradečtí ale hned po 82 sekundách od první trefy zvýšili. Po vyhraném buly Orsava obkroužil s kotoučem branku a přihrál Smoleňákovi, který z úhlu zamířil přesně do odkryté branky.

O minutu později mohl další gól Hradce Králové vstřelit Perret, když se s pukem obtočil kolem branky domácího gólmana, ale těsně minul. Hostující tým vzápětí využil přesilovku, když Lev přihrál křížně Blainovi, jenž vystřelil a Nedomlel puk před domácím gólmanem tečoval do sítě. Konráda vzápětí nahradil Lukáš.

Na začátku druhé třetiny se o snížení nepříznivého stavu snažil Ondrušek, ale jeho tečovaná rána skončila u Mazance. Na Lukáše jel osamocený Perret, který ale domácího brankaře nepřekonal.

V 25. minutě už Mountfield vedl o čtyři branky. Hronek poslal puk před bránu Růžičkovi, jenž se trefil do levého horního rohu. Zkorigovat stav zkoušel střelou z mezikruží Knotek, Mazanec však puk vyrazil. Neuspěl ani při dvou šancích Káňa.

Další možnosti neproměnili ve třetí časti Kucsera, který puk před odkrytou brankou hostů promáchl, a Handl. V 49. minutě upravil už na 5:0 obránce Hronek a o několik vteřin později pomohla Olomouci tyč po Jerglově pokusu.

V 54. minutě sebral Mazancovi čisté konto Gřeš, který se prosadil po individuální akci. Pět minut před koncem se dostal k puku osamocený Káňa, ale Mazanec zasáhl lapačkou. V 58. minutě dovršil výsledek tečí do brankoviště natlačený Smoleňák a gól platil i po trenérské výzvě domácích.

Sparta venku znovu padla

Sparta, v jejíž sestavě se objevila i dočasná posila Filip Chlapík z Ottawy, do utkání vstoupila lépe. Pech našel mezi kruhy volného Buchteleho, který střelou nad Kváčovo rameno poslal Pražany do rychlého vedení.

Pardubice odkládají následující tři extraligové zápasy, v týmu se potvrdila nákaza koronavirem

Číst článek

Liberečtí mohli vzápětí odpovědět v přesilovce, nesehráli ji ale dobře a Machovského vůbec neohrozili. Podobně se poté vedlo v početní výhodě také Pražanům. V závěru první třetiny dostali domácí další příležitost přesilové hry a po Šmídově akci byl blízko vyrovnání Vlach, Machovský se ale stihl včas přesunout.

Druhá část začala náporem Bílých Tygrů, s Bulířovou šancí si ale poradil Machovský. Nepřišel si na něj ani z mezikruží střílející Najman. Na druhé straně se až za obranou domácích ocitl Dvořáček, Kváča ho však vychytal. V polovině utkání hráli Severočeši v početní výhodě a Machovský měl plné ruce práce se střelami Filippiho.

Krátce po skončení přesilovky už se domácí dočkali vyrovnání. Hanouskovu dělovku od modré čáry vyrazil Machovský pouze před sebe a Vlach už měl snadnou práci. Na opačné straně mohl Spartě vrátit vedení Tomášek, Kváča si ale připsal výborný zákrok.

V samém závěru druhého dějství pak dvakrát během 28 vteřin udeřili Bílí Tygři. Nejprve se dobře mířenou ranou k tyči prosadil Birner a hned vzápětí potrestal Košťálkovu chybu domácí kapitán Jelínek. Liberec tak rázem vedl 3:1.

Krátce po začátku závěrečné třetiny putoval na trestnou lavici Birner a Sparta měla ideální možnost ke snížení. Přesilovku ale sehrála špatně a domácí se tak v poklidu ubránili. Následně tisícovku diváků v liberecké Home Credit areně pobavila boxerská vložka domácího Jelínka s hostujícím Dvořákem.

Osm minut před koncem třetí třetiny se Pražané přece jenom dostali na dostřel. V rychlém přečíslení našel Rousek mezi kruhy Horáka a jeho rána propadla Kváčovi mezi rukou a tělem. Liberci mohl vrátit dvougólové vedení Vlach, Machovskému ale pomohla horní tyč. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou sáhli hosté ke hře bez brankáře, Liberec se ale ubránil.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:6 (0:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. Gřeš - 8. Kevin Klíma (Lev, Pilař), 10. Smoleňák (Orsava, Nedomlel), 15. Nedomlel (Cingel, Blain), 25. V. Růžička ml. (Kelly Klíma, Hronek), 49. Hronek (Kevin Klíma, Perret), 58. Smoleňák (Cingel). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. J. Vlach (T. Hanousek), 39. Birner (Knot, T. Havlín), 40. P. Jelínek - 3. Buchtele (Pech), 52. R. Horák (Rousek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 7:9, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Škoda Plzeň - Madeta Motor České Budějovice 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Stříteský (P. Straka, Kodýtek), 47. Mertl (Kodýtek, Kracík), 59. Kantner, 60. Kodýtek (P. Straka) - 15. Holec (Venkrbec, Christov), 20. Martin Novák (Slováček, Suchánek). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Zíka, Malý. Vyloučení: 5:9, navíc J. Suchánek a Pavel (oba Č. Budějovice) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme