Liberecký brankář Kváča podruhé za sebou udržel čisté konto. Bílí Tygři porazili Třinec 2:0

Hokejisté Liberce zvítězili ve 34. kole extraligy na ledě Třince 2:0 a připsali si čtvrtou výhru v řadě s celkovým skóre 16:2. Hostující gólman Petr Kváča, který působil minulou sezonu právě u Ocelářů, kryl 37 střel a vychytal druhou nulu za sebou. Góly vstřelili z přečíslení Michal Bulíř a Radovan Pavlík. Domácí prohráli v sedmém z posledních devíti utkání, v tomto týdnu nezískali ani bod a zápasy ztratili se skóre 1:11.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Liberce porazili Oceláře Třinec 2:0

Hokejisté Liberce porazili Oceláře Třinec 2:0 | Zdroj: ČTK

Třinečtí trenéři si v poslední době stěžovali na nízkou produktivitu, proto rozbili jejich nejúdernější útok, aby pozvedli další. V elitní řadě zůstal jen Růžička, kapitán Vrána se postavil mezi Kanaďany Leiera a Rodewalda do středu druhého útoku a nejlepší střelec aktuálního ročníku extraligy nastupoval až ve třetí řadě s bratry Kovařčíkovými.

Sparta využila zaváhání Třince a po vítězství v Olomouci se dostala do čela extraligy

Číst článek

Třinec začal aktivně, v náznaku šancí se ocitli Leier a Ondřej Kovařčík, ale jinak obrana Liberce i bez tří důležitých hráčů (Šmíd, Vitásek, Havlín) pracovala spolehlivě. Hosté navíc využili chybu Jaroměřského na útočné modré čáře, v málo vídaném protiútoku dvou na brankáře Kacetla si Bulíř vyměnil puk s Grígerem a pohodlně skóroval.

Domácí v prostřední části zvýšili obrátky, ale měli i smůlu, když střelu Marcinka zastavila tyč. Po hezké akci a přihrávce Růžičky zůstal Hrehorčák sám před Kváčou, ale liberecký gólman se včas přesunul skvěle zasáhl a ve druhé třetině zneškodnil osmnáct střel. Třinečtí z tlaku nic nevytěžili, naopak ve 39. minutě propadl Kundrátkovi puk na útočné modré čáře a v přečíslení dva na jednoho Vlach skvěle nabil Pavlíkovi.

Liberec spoléhal ve třetí třetině na zabezpečenou obranu, a byť se domácí snažili, tak si dvoubrankový náskok bez problémů hlídal. Kváča už dokonce nemusel v posledních pěti minutách vůbec zasahovat, Třinec nic nevymyslel ani v 90 sekund dlouhé hře bez brankáře.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Bulíř (Gríger), 39. R. Pavlík (J. Vlach). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Zaťovič (Zámorský, P. Holík), 9. P. Holík (Mueller, Zaťovič) - 6. P. Straka (Eberle, F. Suchý), 32. Jiříček (F. Suchý, Gulaš), 64. Kodýtek (Gulaš). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - PSG Berani Zlín 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Prokeš, 14. J. Suchánek, 57. Z. Doležal (Pýcha) - 44. Vopelka (Ferenc, Kubiš). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Tomášek (Piskáček), 42. Řepík (Sobotka, R. Horák), 44. Němeček (Řepík), 59. Řepík (R. Horák) - 29. Zachar (Kevin Klíma). Rozhodčí: Horák, Pražák - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 7:6. Bez využití. V oslabení: 1:1. Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Claireaux (A. Zbořil), 12. O. Najman (Flynn, P. Kousal), 19. Moravec, 29. Pláněk (D. Šťastný, Cienciala) - 22. J. Káňa II (Ondrušek, Nahodil), 60. Kucsera (Ondrušek, Nahodil). Rozhodčí: Hodek, Micka - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 50. D. Kaše (M. Rohan, Flek) - 11. J. Mikyska, 18. Dočekal (Werbik, L. Kovář), 40. L. Krenželok (Lakatoš), 48. M. Kalus (Mallet). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:6, navíc Koch (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 14. Balinskis (Pospíšil), 42. F. Lukeš (V. Hübl, Pospíšil), 46. Pospíšil (F. Lukeš, V. Hübl), 47. Žejdl (P. Zdráhal, Jarůšek), 53. M. Hanzl (Ščotka, M. Látal). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme