Růžička získal v premiéře na střídačce Hradce bod. Jágrův gól kladenské porážce nezabránil

Hokejisté Litvínova vyhráli v 13. kole extraligy v Kladně 3:2 v prodloužení, zabrali po třech porážkách za sebou a na sedmý pokus se dočkali první výhry venku v sezoně. V čase 61:28 rozhodl Jakub Petružálek. Kladno prohrálo potřetí za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička při své premiéře na střídačce Hradce Králové

Vladimír Růžička při své premiéře na střídačce Hradce Králové | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Litvínov vedený koučem Jiřím Šlégrem, jehož rezignaci v úterý nepřijalo představenstvo klubu, nastoupil už s bekem Tomášem Pavelkou. Ten přišel ve středu na hostování ze Sparty a v první obranné dvojici nahradil Karla Kubáta, který byl z výkonnostních důvodů vyřazen ze sestavy.

Šlégr bude dál trénovat hokejový Litvínov, vedení klubu nepřijalo jeho rezignaci

Číst článek

Už po 13 sekundách putoval na trestnou lavici hostující Hübl, ale Zikmund dvě šance po Jágrových přihrávkách nevyužil, přičemž při té druhé měl před sebou odkrytou branku. Na druhé straně měl možnosti Hübl jak při hře v plném počtu hráčů, tak i při Lakosově vyloučení.

Při Douderově trestu nejdříve Godla kryl Jarůškův pokus v přečíslení v oslabení a ve 14. minutě už domácí početní výhodu zužitkovali. Réway našel z levé strany z rohu na pravém kruhu Jágra, který skóroval v šestém z posledních sedmi zápasů a zaznamenal za toto období sedmý gól. Hosté potom nevyužili dlouhou přesilovku včetně 36 sekund v pěti proti třem. Před první pauzou ještě po průniku nepřekonal Honzíka bekhendem domácí Valský.

V úvodu druhé části více hrozili hosté, ale zvýšit mohl Hajný, který ale v úniku přestřelil. V 27. minutě Litvínov během 19 sekund stav otočil. Nejdříve se odrazil Válkův zblokovaný pokus na levý kruh k Jánošíkovi, který trefil protější horní roh Godlovy branky. Vzápětí Godla stihl ještě Kašparovi v úniku vypíchnout puk, Myšák ale z dorážky snadno skóroval.

Sparta vyhrála v extralize pošesté za sebou. Kladnu nepomohly dva Jágrovy body, s Boleslaví prohrálo

Číst článek

Kladno se sice tlačilo za vyrovnáním, ale větší možnosti měli hosté. Kladenský gólman kryl Gerhátovu šanci i dvě Heltovy příležitosti. V závěrečném dějství si Godla poradil s Jarůškovou ranou, Litvínov se ubránil při dalším trestu kladenského odchovance Doudery.

V 53. minutě se Kladno dočkalo vyrovnání. Po soubojích Zikmunda a Jágra před brankovištěm se dostal puk na pravý kruh ke Stachovi, který překonal Honzíka. Prodloužení neodvrátil před koncem třetí třetiny Lukeš, který po kombinaci po Petružálkově přihrávce nestihl dotáhnout blafák.

V nastavení rozhodl Petružálek, který zůstal sám před Godlou a vstřelil vítěznou branku.

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Jágr (Réway, Austin), 53. Stach - 27. Jánošík (Válek, Štich), 27. Myšák (L. Kašpar, Gerhát), 62. J. Petružálek (M. Hanzl). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4589.

Kometa jasně přehrála Pardubice 5:1

Kometa Brno vyhrála na svém ledě nad Pardubicemi bez problémů 5:1. Brňané o vítězství rozhodli třemi brankami v úvodní třetině, celkově vyhráli popáté za sebou s plným bodovým ziskem a po první čtvrtině soutěže jim patří první místo s tříbodovým náskokem před Spartou. Naopak východočeský celek prohrál venku páté utkání za sebou a získal v nich pouze jeden bod.

Kometa i v dnešním zápase potvrdila, že s Pardubicemi se jí daří: bodovala s nimi pojedenácté v řadě a z toho osmý zápas vyhrála. Ke třem bodům nakročila už po 24 vteřinách, kdy Zaťovič vysunul Kucseru, jenž nájezd od modré bezpečně proměnil.

Kometa otočila zápas proti Kladnu a slaví počtvrté v řadě, v Hradci se čekalo na gól až do nájezdů

Číst článek

Gól vnesl do hry Komety pohodu, její hráči dobře napadali, výborně bruslili a vytvářeli si další příležitosti. Jedinou šanci na vyrovnání měl v první třetině Blümel, ale Vejmelku nepřekonal.

Naopak poprvé se mezi brněnské střelce zapsal Svačina, když zblízka zužitkoval Plekancovu přihrávku zpoza branky. Ideální třetinu z brněnského pohledu dokončil bombou od modré do horního růžku pardubické branky obránce Pyrochta, rovněž první trefou v brněnském dresu.

Po první přestávce sáhly Pardubice ke změně brankáře, ale především zvýšily útočnou aktivitu. Nikoli však produktivitu; co prošlo přes pevnou obranu Brna, to pochytal opět výborný Vejmelka, který zmařil zejména příležitosti Látala a Tybora. Kometě pak stačila přesilová hra k navýšení náskoku. Téměř dvouminutové obléhání Štěpánkovy branky ukončila rychlá kombinace a přesná střela Jakuba Orsavy.

Hosté ani přes čtyřgólové manko nesložil zbraně, jenže Kometa uhájila prostor před Vejmelkou a profesorským výkonem dospěla pohodlně k vítězství, které navýšil v přesilové hře kapitán Zaťovič. O třetí čisté konto v sezoně přišel brněnský gólman osm minut před koncem při přesilovce Pardubic.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kucsera (Zaťovič, O. Němec), 11. Svačina (Plekanec, Jenyš), 18. Pyrochta (J. Hruška), 32. Orsava (Zaťovič, P. Holík), 49. Zaťovič (O. Němec, Orsava) - 53. Tybor (J. Kolář, R. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, T. Veselý - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 5:5, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7258.

Premiéra trenéra Růžičky na lavičce Hradce Králové

Premiéra kouče Vladimíra Růžičky na lavičce hokejistů Hradce Králové přinesla Východočechům bod za porážku 2:3 v nájezdech na ledě Vítkovic. Ačkoliv hosté velmi rychle prohrávali o dva góly, dokázali ještě v první části vyrovnat na 2:2. Nájezdy pak rozhodl svou druhou brankou v utkání Šimon Stránský.

Trenér Vladimír Růžička se vrací do extraligy. Povede hokejisty Hradce Králové

Číst článek

Východočeši na lavičce s Růžičkou, který se tak vrátil do extraligy a tým povede společně s dosavadním trenérem Tomášem Martincem, začali v Ostravě mizerně. Již za prvních šest minut nabrali dvougólové manko. Domácí nejdříve ve čtvrté minutě využili přečíslení dva na jednoho Stránským a pak překvapil gólmana Mazance švihem nad rameno z pravého křídla ještě Schleiss.

Hosté však zažehnuli naději zavčasu; po 98 sekundách Klíma v rychlém kontru přenechal puk do druhé vlny Perretovi, který ranou k tyči snížil. Vítkovice za stavu 2:1 prohospodařily dvě přesilové hry a krátce po jejich skončení je dokonce zpražil vyrovnávacím gólem Smoleňák, který dostal na křídlo od Koukala kotouč do jízdy a bekhendovým blafákem ošálil Svobodu. Připsal si tak už svůj osmý gól v sezoně.

Ve druhé části už visel ve vzduchu dokonce i obrat. Cingel ve 24. minutě ale minul branku a přesně v polovině zápasu se Svoboda vyznamenal proti dorážkám Klímy a Pavlíka z brankoviště.

Také v třetí části měli hosté k vítězství blíže a vyvíjeli větší aktivitu. Aktivní čtvrtá formace deset minut před koncem zahrozila Perretem i Klímou, ale Svoboda odolal.

Strážce domácího brankoviště pak držel ostravský celek i v prodloužení: nejprve proti Pavlovičovi, pak při tlaku v přesilovce Mountfieldu, kterou ovšem ukončil faulem Smoleňák.

V nájezdech se prosadili jen domácí Stránský a Roman, hosté naopak na Svobodu vyzrát nedokázali a museli se tak spokojit jen s bodem.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Š. Stránský (P. Zdráhal), 6. Schleiss (O. Roman), rozhodující sam. nájezd Š. Stránský - 7. Perret (Kevin Klíma), 17. Smoleňák (Koukal, Jergl). Rozhodčí: Bejček, Šír - D. Klouček, Jindra. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3852.

Brankář Bednář vynuloval Liberec, Karlovy Vary už jsou čtvrté

Hokejisté Karlových Varů potvrdili na ledě Liberce svou dobrou formu a radovali se z vítězství 4:0. Pátá výhra z posledních šesti zápasů posunula Energii už na čtvrté místo tabulky. Bílí Tygři naopak počtvrté za sebou nebodovali. Dva góly a nahrávku si připsal Dávid Gríger, opačnou bilanci měl Jakub Flek, čisté konto uhájil díky 35 zásahům teprve sedmnáctiletý gólman Jan Bednář.

Hokejisté Liberce i Hradce Králové udrželi v Lize mistrů naději na postup

Číst článek

Hosté do utkání výborně vstoupili a už po 42 vteřinách se radovali z rychlého vedení. Po Grígerově přihrávce propálil Schwarze výstavní ranou Flek. Liberečtí mohli bleskově odpovědět v přesilové hře, Birner ale před odkrytou brankou trefil pouze tyč. S další velkou šancí Krenželoka si pak poradil Bednář. Na druhé straně zahrozil Flek, také Schwarz se blýskl povedeným zákrokem. V polovině první třetiny měl obrovskou příležitost Šmíd, Bednář ale vytáhl další skvělý zákrok. Bílí Tygři se nadále tlačili za vyrovnáním a vytvořili si celou řadu šancí, Bednář však odolával.

Na začátku druhé části byla Energie blízko druhého gólu, Emingerovu tečovanou střelu ale s vypětím všech sil zlikvidoval Schwarz. Domácí byli poté častěji na kotouči, Karlovarští ale hrozili z rychlých brejků. Fleka s Kohoutem však vychytal Schwarz. Na opačné straně si Bednář poradil s šancemi Filippiho a Hudáčka. V závěru druhé dvacetiminutovky hráli Západočeši přesilovku. Přestože se dlouho nemohli usadit v útočném pásmu, nakonec se radovali z druhého gólu. Šenkeříkovu nabídku chytře tečoval až za Schwarzova záda dobře postavený Gríger.

Energie byla při chuti a ve 45. minutě v početní výhodě zvýšila již na rozdíl tří branek. Flekovu střelu ještě dokázal Schwarz vyrazit, proti Grígerově dorážce už byl ale bezmocný. Naději mohli Severočechům vrátit Filippi s Hudáčkem, kteří se při vlastním oslabení řítili sami dva na Bednáře, mladý karlovarský talent ale předvedl další fantastický zákrok. Liberečtí se snažili i nadále, hosté si ale v klidu hlídali náskok. V samém závěru ještě liberecký kouč Augusta sáhl ke hře bez brankáře, na konečných 0:4 ale pečetil trefou do opuštěné branky Mikúš.

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 38. Gríger (Šenkeřík, Flek), 45. Gríger (Flek, T. Rachůnek), 60. T. Mikúš. Rozhodčí: Lacina, Pražák - Zíka, Ganger. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 6148.

Sparta protáhla vítěznou sériii výhrou v Olomouci 4:0

Hokejisté Sparty vyhráli na ledě Olomouce 4:0. Pražané tak protáhli vítěznou sérii už na osm utkání. Dva góly - shodně navíc v oslabení - vstřelil útočník David Tomášek, jenž si navíc připsal i nahrávku. Svou první nulu v sezoně vychytal díky 28 úspěšným zásahům Matěj Machovský. Olomouci se nadále nedaří prolomit střelecké trápení. Hanáci ztratili šestý z posledních sedmi zápasů, za poslední čtyři domácí vystoupení dali jediný gól.

Po konci ve Finsku se hokejista Tomášek vrací do Sparty. Poprvé by mohl nastoupit proti Boleslavi

Číst článek

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a Machovský musel být od úvodních minut v pozoru. Nejvíce ho prověřila třetí olomoucká formace, proti které musel hned ve třetí minutě několikrát zasahovat při závaru před brankou. Třetí domácí pětka byla také u dalších dvou šancí, ale ani Olesz z bezprostřední blízkosti Machovského překonat nedokázal. Velmi přesný byl také domácí brankář Konrád, který Olomouc podržel zejména při šancích Buchteleho a Košťálka. Těžkou situaci musel řešit také těsně před koncem první třetiny, kdy Ďalogovu střelu dorážel Pech těsně mimo.

Velkou šanci otevřít skóre měla Olomouc při čtyřminutové přesilovce po dvou faulech Smejkala. Paradoxně však ve vlastní přesilové hře hned dvakrát inkasovala, když se v obou případech prosadil Tomášek. Nejdříve Buchtele vyvezl puk z vlastní třetiny a nachystal ho Tomáškovi před téměř odkrytou branku. Krátce poté Tomášek překvapil Konráda pokusem ze strany a zajistil svému týmu dvoubrankové vedení.

Korigovat nepříznivý stav se několika nebezpečnými střelami pokoušel domácí Irgl, Machovský ale předvedl dobré zákroky a puk za svá záda nepustil. Radovali se naopak opět hosté, když první přesilovku Pražanů v zápase využil Řepík. Olomouc po třetí brance vystřídala brankáře a nově příchozí Lukáš hned musel zasahovat proti dalším šancím hostů.

Také Řepík mohl ve třetí třetině přidat svoji druhou branku, ale jeho střelu zastavila tyč olomoucké branky. Sparta byla nadále nebezpečná a domácí od další branky zachránil skvělý zákrok Lukáše, který vytáhl proti Pechovi v úniku tří proti jedinému bránícímu hráči. Další přečíslení tří proti jednomu už ale Sparta využila a čtvrtou její branku přidal po Kudrnově přihrávce Sukeľ. Hostující brankář Machovský za svá záda naopak žádný puk nepustil a udržel čisté konto.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Tomášek (Buchtele), 28. Tomášek, 33. Řepík (Tomášek, Smejkal), 49. Sukeľ (A. Kudrna). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 4639.

Zlín porazil Mladou Boleslav 4:0, ale zůstal těsně poslední

Utkání kvůli dopravním komplikacím Mladé Boleslavi začalo s desetiminutovým zpožděním. Možná i proto zvládli první třetinu daleko lépe domácí. Jejich prvnímu výraznějšímu tlaku ještě devatenáctiletý debutant v brance Bruslařů Haas odolal. V šesté minutě už ale kapituloval. Kotouče se ve vlastním oslabení zmocnil Claireaux, když mu ho pak vrátil Köhler, ozdobil zblízka svou domácí premiéru za Berany gólem.

Útočník Zlína Köhler si dva zápasy nezahraje, disciplinární komise ho potrestala za faul na Douderu

Číst článek

Francouzský útočník s reprezentačními zkušenostmi figuroval také u dalších důležitých momentů zápasu. Poté, co jej podrazil Musil, hrál Zlín přesilovku. Během ní zcela volného Claireauxe našel z pravého kruhu Honejsek a Haas puk mezi svými betony pouze ztlumil, ale nezastavil.

Posila Svobodova týmu mohla dokonce zkompletovat hattrick, Haas ale proti ráně z pravé strany dokázal úspěšně zakročit. Daleko víc se juniorský gólman vyznamenal proti Šlahařovi, jenž mířil k levé tyči. Situaci ještě přezkoumával videorozhodčí, jeho verdikt skóre nezměnil.

Na začátku druhé třetiny si Čiliak poradil se skákavým bekhendovým pokusem, Mladoboleslavští se tak snížení nedočkali. Krátce před polovinou duelu naopak potřetí udeřil po pohledné akci čtvrtého útoku Zlín: Fryšara se protáhl na pravou stranu, předal Popelkovi a jeho přesnou zadovku uklidil do sítě najetý Dufek.

Hosté zahrozili Dlapou, jehož dělovku od modré čáry Čiliak kryl. Nedlouho před přestávkou Berani podruhé skórovali v přesilovce. Šlahařovo nahození tečoval k tyči Jeglič a připsal si první trefu v novém působišti. Na druhé straně se pokusil odpovědět Zbořil, Čiliak se však na přední tyči překvapit nenechal.

Ve třetím dějství vsadili Moravané na pozornou obranu a Středočechy k ohrožení své branky pouštěli jen sporadicky. Do jedné z mála šancí Mladé Boleslavi se dostal Zbořil a přestřelil. Zlínské vedení mohl navýšit Jeglič, nahrávku Hermana však z mezikruží ve svůj druhý gól v utkání nepřetavil. Ferencovu "jedovku" zase vyrážečkou vytáhl mimo Haas, který si poradil také se závarem, který rozpoutali Šlahař, Jeglič a Herman.

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Claireaux (Köhler), 8. Claireaux (Honejsek, Fryšara), 30. Dufek (Popelka, Fryšara), 39. Jeglič (Šlahař, Freibergs). Rozhodčí: Kubičík, Stano (SR) - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4390.

1.Brno13911238:2730
2.Sparta Praha13641254:3327
3.Třinec14712451:3825
4.Karlovy Vary14711545:3924
5.Mladá Boleslav13621440:3223
6.Hradec Králové14611640:4121
7.Plzeň11601441:3519
8.Liberec12520547:4919
9.Vítkovice14422633:4518
10.Olomouc13412624:3616
11.Litvínov13312734:4113
12.Kladno12312637:4813
13.Pardubice13401828:4013
14.Zlín13400938:4612

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme