Hokejový svaz navrhuje dvě extraligové sezony bez sestupu. Od roku 2023 by se hrála baráž

Hokejový svaz navrhuje, aby v příštích dvou sezonách z extraligy nikdo nesestupoval a elitní soutěž rozšířil vždy jeden tým z první ligy. Od roku 2023 by se hrála baráž. Návrh, který je reakcí na koronavirovou krizi a očekávané ekonomické dopady, musí schválit kluby. Informovala o tom Česká televize.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistr Tipsport extraligy 2018/2019 tým HC Oceláři Třinec

Mistr Tipsport extraligy 2018/2019 tým HC Oceláři Třinec | Zdroj: Profimedia

Jsem zásadně proti jakémukoliv uzavírání extraligy, ale tahle situace je velice mimořádná a další dopady jsou jen těžko predikovatelné,“ řekl České televizi ředitel extraligy Josef Řezníček.

‚Přišel silný partner.‘ V Pardubicích se rýsuje nový majitel hokejového klubu, podnikatel Petr Dědek

Číst článek

První dva roky jsou o tom, aby se extraligová mužstva vzpamatovala, stabilizovala, vyhranily se kádry a ochránily se investice. I po jednání s marketingovým partnerem soutěže nevíme, jak bude situace v tomto ohledu vypadat dál,“ připustil Řezníček.

Vedení svazu počítá s tím, že by se extraliga v nadcházejících dvou ročnících vždy rozrostla o jeden tým, jímž bude vítěz druhé nejvyšší soutěže.

Od sezony 2022/2023, do které by vstoupilo 16 týmů, by se pak počet účastníků i díky znovu zavedené baráži snížil zpátky na současných 14 mužstev.

O možnosti uzavření extraligy bez hrozby sestupu se spekulovalo již během uplynulé sezony, kterou zkrátila pandemie koronaviru. Ze soutěže sestoupilo Kladno s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem, mezi elitu se vrátily České Budějovice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme