Další extraligový tým míří do karantény, nákaza se potvrdila u hokejistů Hradce Králové

Další extraligovým týmem, který musí poslat své hráče do karantény, je Hradec Králové. Páteční testy na covid-19 bohužel potvrdily nákazu jak mezi hokejisty, tak v realizačním týmu. Klub o tom informoval na svém webu.

Hradec Králové Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Lev

Jakub Lev | Zdroj: Profimedia

Východočeši oznámili možné problémy již ve středu, kdy zrušili plánovanou čtvrteční předehrávku 25. kola se Spartou s vysvětlením, že někteří hráči vykazují příznaky nachlazení. V pátek poté Mountfield zamířil na testy, jejichž výsledky klub oznámil v neděli.

Hokejový Litvínov musí do karantény, testy u několika hráčů potvrdily nákazu koronavirem

Číst článek

„Na základě výsledků testování nařídila Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje A-týmu Mountfieldu HK karanténu,“ uvedli představitelé klubu.

Aktuálně má tým kouče Vladimíra Růžičky odložených pět utkání. Podle původních plánů měl ve čtvrtek hrát s Pardubicemi, v neděli nenastoupí proti Litvínovu, v úterý je zrušená dohrávka 2. kola proti Vítkovicím, v pátek se nepředstaví na Spartě a v neděli nenastoupí proti Třinci.

V karanténě jsou vedle Hradce Králové v současné době rovněž hokejisté Zlína, Mladé Boleslavi, Třince, Karlových Varů, Pardubic a Litvínova. Na výsledky testů nyní čekají zástupci Olomouce a Liberce.

Kvůli tomu se z dnešního programu 7. kola extraligy neuskuteční ani jedno utkání. Hrát budou pouze hokejisté Vítkovic a Plzně, kteří si předehrávají zápas 9. kola.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme