Kometa vyhrála v Plzni a vede v semifinálové sérii 1:0 na zápasy

Obhájce extraligového titulu Kometa Brno zvítězila v úvodním semifinálovém zápase v Plzni 3:2 a ujala se v sérii vedení 1:0 na zápasy. Rozhodující branku vstřelil v přesilovce Hynek Zohorna.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 19:03 31. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p201801140427101_180114-161705_tat.jpeg

Hokejisté Komety Brno. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

První velkou šanci měl v sedmé minutě domácí Kracík, který obešel obránce a otřel svou střelu o tyč branky brněnského brankáře Čiliaka. O chvíli později v další plzeňské šanci selhal Jones, když jeho střelu konečkem betonu vyrazil Čiliak. Pak se poprvé ve velké šanci ocitli i hosté, ale Haščák trefil jen tyč. Vzápětí už ale Kometa vedla, když Tomáš Vondráček využil přihrávku zpoza brány a střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci.

Třinec vyhrál i druhý zápas s Hradcem Králové. V semifinálové sérii už vede 2:0

Číst článek

Plzeň byla ve zbytku první části aktivnější a hnala se za vyrovnáním, ale všechny její akce končily u hostujícího brankáře. Ten si poradil s šancemi Kantnera, Moravčíka, Jakuba Kindla i se Stachovou individuální akcí a následnými dorážkami Kratěny a Indráka. Před přestávkou měli další šanci i hosté, ale Holík v přečíslení po Eratově přihrávce střílel jen do brankáře.

Zkraje druhé části domácí přišli o Tomáše Kubalík, který sekl Haščáka do citlivých míst a vyfasoval trest na pět minut plus do konce utkání. Velkou šanci měl pak Erat, ale domácí gólman ho v úniku vychytal. O pár chvil později se do podobné šance dostal i Mallet, ale byl faulován, a tak měla Kometa výhodu trestného střílení. A Mallet nabídnutou šancí nepohrdl a zvýšil na 0:2.

Tři a půl minuty po druhé přestávce se domácí konečně dočkali vyrovnání. Denis Kindl poslal puk před bránu, kde ho za záda vlastního brankáře srazil obránce Horký. Jenže Kometa si dvoubrankové vedení vzala brzy zpět. Hynek Zohorna v přesilovce dostal pěknou přihrávku od Krejčíka a přesnou střelou zvýšil na 1:3.

Deset minut před koncem to mohlo být dokonce o tři branky, ale puk zůstal po Malletově akci těsně před brankovou čárou. Pak mohli opět snížit domácí, ale Knatner zblízka Čiliaka nepřekonal. 110 sekund před koncem se už Plzni gól vstřelit povedlo, když Skleničkova střela doplachtila až za Čiliaka. V závěrečném tlaku už jen Kantner trefil tyč, a tak Plzeň prohrála doma v úvodním semifinálovém utkání s Kometou 2:3.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme