Extraligové semifinále doplnila Plzeň. Indiáni v sedmém zápase udolali Olomouc 3:2

Hokejisté Plzně porazili v rozhodujícím sedmém zápase čtvrtfinále play-off extraligy Olomouc 3:2 a v semifinále se utkají s Třincem. Druhou dvojici tvoří Liberec a Brno.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Plzně postoupili do semifinále extraligy

Hokejisté Plzně postoupili do semifinále extraligy | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Západočeši rozhodli o své výhře již v první třetině, ve které si za jedenáct minut vypracovali tříbrankové vedení. Gól a asistenci si připsal kapitán Milan Gulaš.

Kubalík sní o pražském debutu v NHL. ‚Je super, že dostanu šanci,‘ říká o zájmu Chicaga

Číst článek

Hanáci ale poté dokázali zápas zdramatizovat. Nejprve v přesilovce snížil Lukáš Nahodil a v 58. minutě překvapil brankáře Dominika Frodla střelou z vlastního obranného pásma Jan Švrček. Vyrovnat ale již Olomouc nedokázala.

Trenéři Západočechů udělali po nezdaru v předešlém zápase série změny v sestavě. Upravili složení obranných dvojic, do útoku nasadili Kindla s Kantnerem a do elitní formace ke Kovářovi a Gulašovi vrátili Poura.

A změny se jim rychle vyplatily. Již po 28 sekundách hry otevřel skóre Pour, který pohotově dorazil Gulašovu střelu. V 6. minutě putovali na trestnou lavici v rychlém sledu čtyři hráči, následně se hrálo tři na tři a více prostoru na ledě využil Gulaš, jenž překonal Konráda v brance Olomouce podruhé.

Další šanci měl Vráblík, gólmana Hanáků ale nepřekonal. Když se ale v 11. minutě po Strakově přihrávce zpoza branky prosadil osamocený Kodýtek, pro Konráda zápas skončil. Na ledě jej nahradil Lukáš. O obrazu hry svědčil i fakt, že Frodl v plzeňské brance v té době čekal na první zákrok.

Na začátku druhé třetiny mohl duel zdramatizoval v přesilovce Strapáč, Frodl byl ale připravený. Následně své velké šance nevyužili domácí Gulaš, jenž trefil tyč, Kodýtek a Nedorost. A Západočeši toho rychle litovali. Při Indrákově vyloučení využil chytré Knotkovy přihrávky Nahodil a snížil na 1:3.

Po Knotkově vyloučení ve 41. minutě mohl vrátit domácím tříbrankové vedení Němec, Lukáše však nepřekonal. Podobně dopadl i později Eberle. Hanáci v celém utkání málo stříleli a Frodl nebyl v permanenci, s blížícím se koncem duelu však i on musel řešit nebezpečné situace. V 52. minutě jej prověřili Dujsík s Irglem.

O závěrečné drama se postaral v 58. minutě Švrček, jenž překvapil Frodla střelou z vlastního obranného pásma. Vyrovnat již ale hosté nedokázali. Plzeň tak vyhrála i šestý rozhodující sedmý zápas play off v klubové historii a stejně jako loni postoupila do semifinále.

VÍTĚZSTVÍ A POSTUP 💙
Je to tam, v rozhodujícím sedmém čtvrtfinále vítězíme 3:2, můžeme se tak těšit na semifinálové boje! 🙌
#PLZvOLO #TELH

19:31 – 30. 03. 2019

4 31

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 7. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Pour (Gulaš, Moravčík), 6. Gulaš (N. Jones), 11. Kodýtek (P. Straka, Čerešňák) - 29. Nahodil (J. Knotek, Ostřížek), 58. Švrček. Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:7, navíc Pour (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6888. Konečný stav série: 4:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme