Třinec vstoupil do play-off vítězně, Kometa přehrála Mladou Boleslav. V Olomouci se nedohrálo

Obhájce extraligového titulu Třinec porazil v předkole play-off ve vyrovnaném zápase Litvínov 3:1 a chopil se vedení v sérii. Liberec si snadno poradil s Plzní, na domácím ledě ji porazil 4:1. I třetí zápas ovládl domácí tým, Kometa Brno přehrála Mladou Boleslav 4:2. Utkání mezi Olomoucí a Karlovými Vary se nedohrálo kvůli nezpůsobilému kluzišti.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizujeme Třinec (Aktualizováno: 21:30 8. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matúš Sukeľ z Litvínova a Petr Vrána z Třince

Matúš Sukeľ z Litvínova a Petr Vrána z Třince | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Hrál se opatrný hokej a oba týmy mohly se skóre pohnout až v přesilových hrách. Nejdříve třinecký gólman vychytal zblízka Zdráhala a betonem vykopl nebezpečnou dorážku Straky. Na druhé straně nepřekonali Tomka při trestu za špatné střídání Daňo ani Růžička.

Bezgólový stav změnil Dravecký. Slovenský útočník zblokoval na obranné modré čáře nahození Freibergse, vyrazil po pravém křídle do úniku a Tomka překonal střelou kolem vyrážečky. 

Domácí si vůbec nepomohli přesilovou hrou, v prostřední části nevyužili ani jednu ze tří, a tak ve 39. minutě pykali z ojedinělé akce soupeře. Sukeľ vyhrál vhazování na hokejku Kudrny, který se trefil z levého kruhu ke vzdálenější tyči.

Třinec si přeci jen vzal vedení zpět. Roman si dojel k zadnímu hrazení po své bekhendové střele pro puk, poslal jej naslepo před branku a nekrytý Kurovský nezaváhal.

Hosté hráli posledních sto sekund bez gólmana, ale zápas už nezachránili. Na druhé straně trefil Kurovský tyč, tři sekundy před koncem ale přeci jen zpečetil výhru Růžička.

Nedohraný zápas v Olomouci

Zápas mezi Olomoucí a Karlovými Vary rozhodčí předčasně ukončili kvůli nezpůsobilé hrací ploše. Z utkání se odehrála pouze první třetina, po níž vedli domácí po brankách Silvestra Kuska a Pavla Musila 2:0.

Po úpravě kluziště rolbou během přestávky zůstala na ledě rýha. Začátek druhé části sudí několikrát odložili. Po více než dvouhodinové prodlevě od skončení úvodního dějství byl zápas přes snahu o nápravu a vyhlazení ledu nakonec předčasně ukončen.

Výsledky předkola play-off extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Dravecký, 47. Kurovský (Miloš Roman, Marian Adámek), 60. M. Růžička (Marcinko) - 39. Kudrna (M. Sukeľ). Rozhodčí: Jaroš, Jeřábek - Klouček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4089.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Rychlovský (Kolmann, M. Ivan), 7. Filippi (Melancon, Bulíř), 25. Rychlovský (P. Jelínek), 50. A. Najman (J. Vlach, Balinskis) - 53. Rekonen (Holešinský). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Kajínek, J. Ondráček II. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 4392.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Holík (Horký), 38. Pospíšil (A. Zbořil), 40. Kundrátek (Holík), 45. Flek (Strömberg, Pospíšil) - 31. Šťastný (R. Jeřábek, Lantoši), 44. Lunter (Fořt). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 8:8, navíc Ščotka (Brno) - Kelly Klíma (Boleslav) oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 6142.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme