Hokejisté Sparty nezvládli druhý venkovní zápas, Olomouc je po výhře 4:0 nadále stoprocentní

Hokejisté Olomouce zvítězili v předehrávce 3. kola extraligy nad Spartou 4:0, zůstali stoprocentně úspěšní a posunuli se na druhé místo o skóre ze České Budějovice. Shodně gólem a asistencí k tomu přispěli Jan Káňa a Jakub Orsava. Slovenský brankář Branislav Konrád udržel poprvé v sezoně čisté konto. Pražané prohráli druhý ze tří duelů a opět neuspěli venku.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matouš Menšík z Olomouce v souboji s Davidem Dvořáčkem ze Sparty

Matouš Menšík z Olomouce v souboji s Davidem Dvořáčkem ze Sparty | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Sparta začala velkou šancí Michala Řepíka, ten ale u pravé tyče neuspěl. Stejně dopadli také David Kaše a David Dvořáček, který se zblízka snažil prosadit nadvakrát. Hosté byli nadále aktivnější. Mezi kruhy se s pukem otočil osamocený Miroslav Forman, mířil ale pouze do betonu Branislava Konráda.

Přihrávku za obranu následně dostal David Tomášek, domácí brankář mu puk vypíchl holí. Naopak Olomouc udeřila v první třetině dvakrát. Nejprve potrestal chybu hostujících obránců Lukáš Nahodil, pak se do horního rohu branky Jakuba Kováře trefil Jan Káňa. Snížit poté nedokázali Řepík ani Roman Horák.

Zkraje druhé třetiny prověřil Konráda Kaše, Kovář zase zneškodnil možnost Jana Knotka z mezikruží. Na konci první olomoucké přesilové hry zakončoval Silvester Kusko, zápěstím těsně minul levou tyč sparťanské branky.

Hanáci ve 34. minutě přidali další dva góly. Střelu Alexe Rašnera tečoval do sítě Petr Strapáč a za 18 sekund využil početní převahu z dorážky Jakub Orsava. Olomouc mohla v závěru druhého dějství vedení ještě zvýraznit. Káňu ale dvakrát vychytal Kovář, vzápětí se neujala možnost Jiřího Ondruška.

Spartě se nepodařilo překonat Konráda ani v úvodu třetí třetiny. Rychlou střelu Horáka od modré čáry olomoucký brankář vyrazil betony. Poradil si také s bekhendovým pokusem Gustafa Thorella, který se do šance protáhl při vlastním oslabení.

Ve čtyřech poté zahrozili i domácí, kteří převážně kontrolovali vysoký náskok. Od levého mantinelu vypálil příklepem kapitán Ondrušek, Kovář puk vytěsnil do rohu kluziště. Během dalšího olomouckého vyloučení zase musel zasahovat proti Strapáčovi.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 4:0 (2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Nahodil, 13. J. Káňa (Orsava, Švrček), 34. Strapáč (Rašner, Navrátil), 34. Orsava (Bambula, J. Káňa). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 4301.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme