Sparta v předehrávce porazila Vítkovice a posunula se na šesté místo, výhru zařídil v prodloužení Řepík

Hokejisté Sparty porazili v předehrávaném utkání 31. extraligového kola Vítkovice 3:2 v prodloužení. Pražané, v jejichž dresu debutoval obránce Michal Kempný, vyhráli po sérii tří zápasů bez bodového zisku podruhé za sebou a poskočili na šesté místo. Ostravané dvakrát vyrovnali, ale nevyužili možnost vystřídat v čele tabulky Pardubice, na které se bodově dotáhli. V čase 60:41 rozhodl kapitán Sparty Michal Řepík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kempný se raduje ze vstřelené branky

Michal Kempný | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Navrátilec z NHL Kempný naskočil do sestavy ve druhé obranné dvojici s Miklišem. Hostům scházel ofenzivní lídr Mueller.

Podvodní hokej? Přišli s ním potápěči, nejlepší jsou Australané a v Česku skončila první ligová sezona

Číst článek

První větší příležitost ke změně skóre měl Lakatoš. V páté minutě se dostal za záda sparťanů, ale Kořenář, který tentokrát dostal přednost před Kovářem, ho vychytal. Na druhé straně zahrozil z dorážky Michal Vitouch, i Stezka byl však pozorný.

V deváté minutě se provinil proti pravidlům devatenáctiletý extraligový debutant Hauser. Dostal trest za faul vysokou holí, k němuž přidali sudí po přezkoumání na videu ještě další dvě minuty. Ostravané však byli v dlouhé početní výhodě bezzubí a větší příležitost si připravit nedokázali.

Do vedení šla v 15. minutě Sparta, když Sobotka zakončil rychlou souhru elitního útoku. Jen o chvilku později vzal Tomášek na sebe koncovku přečíslení dva na jednoho, ale Stezka ho skvěle vychytal lapačkou.

Ve druhém dějství prověřil Kořenáře nebezpečným pokusem Půček, na opačné straně se dostal k zakončení Kempný, stav se však neměnil. Chybu Moravčíka nepotrestal Chlán. S dalším pokusem neuspěl Kempný.

‚Znovu jsem tuhle situaci nechtěl zažít, ale přebírám zodpovědnost,‘ říká nový trenér Litvínova Mlejnek

Číst článek

Faul Tomáška v 37. minutě přinesl povedenou přesilovku Vítkovic, v níž mířila na Kořenáře jedna rána za druhou. Činili se především Mikuš a Lakatoš, vyrovnání se však nedočkali.

V závěru početní výhody Marosz hodně zariskoval přihrávkou naslepo před Stezkou. Vystihl ji Sobotka, který byl rázem s Horákem před brankovištěm Ostravanů, zakončil sám bleskovým forhendem, ale Stezka se překvapit nenechal.

Ostřejší potyčka těsně před druhou pauzou vyústila v přesilovku hostů zkraje třetího dějství, ti ji však ani tentokrát nezužitkovali. Ve 46. minutě pálil z ideální pozice mezi kruhy na trochu rozhozeného Stezku Konečný, ale neuspěl. Podobně dobře nabito měl o chvilku později David Vitouch, Stezka však dál držel hosty ve hře o body.

V polovině třetí části pykal Kempný a trest mu zkrátil Lakatoš, když z kruhu pověsil puk do bližšího růžku branky. S odpovědí přispěchal už po 35 sekundách Erik Thorell. Hosté se však nevzdali a v 55. minutě vyrovnal po nahrávce Lindberga od zadního hrazení Kalus. Zápas dospěl do prodloužení, které ukončil už po 41 sekundách Řepík.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Sobotka (Řepík, R. Horák), 52. E. Thorell (Tomášek), 61. Řepík (Sobotka, Kempný) - 52. Lakatoš (Roberts Bukarts), 55. Kalus (Lindberg). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Hynek, Špůr. Vyloučení: 6:1. Využití: 0:1. Diváci: 8864.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme