Trenér Martinec po konci ve Spartě přebere Kometu Brno, vystřídá odvolaného Pešouta

Martin Pešout skončil v roli trenéra hokejistů Komety Brno a jeho nástupcem byl jmenován Patrik Martinec. Pešouta klubové vedení odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům z poslední doby. Martinec se na trenérskou lavičku vrací po angažmá ve Spartě, kde byl do odvolání trenérské dvojice na začátku listopadu asistentem Pavla Patery. Kometa o trenérské výměně informovala na svém webu.

Brno (Aktualizováno: 15:27 12. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový trenér Patrik Martinec

Hokejový trenér Patrik Martinec | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Pešout u týmu skončil den po nedělní porážce v Českých Budějovicích (1:3). Kometa tím završila sérii devíti utkání, během níž získala pouhé tři body, poté co dokázala vyhrát jen na nájezdy s Olomoucí (1:0) a bod získala po neúspěšném prodloužení v Pardubicích (3:4).

Netrénoval jsem. Na led chodím občas, komentoval Jágr návrat do sestavy Rytířů a dva body v zápase

Číst článek

Brňanům patří osmé místo v tabulce, extraliga bude pokračovat po reprezentační přestávce za týden v úterý.

„Nevidíme jinou možnost než se pokusit dát mužstvu nový impulz. Hráči teď mají dva dny volno a do středy chceme mít o novém hlavním trenérovi jasno,“ citoval klubový web majitele a generálního manažera Libora Zábranského, ještě před oznámením Pešoutova nástupce.

Pešout přišel v létě do Brna jako nástupce Jiřího Kalouse s ambicemi a přáním vrátit Kometě někdejší lesk a přiblížit tým, který na jaře vypadl v předkole play-off, opět špici extraligy. Start týmu příliš nevyšel, zato říjen prožil parádní. Celek s řadou posil šlapal, z jedenácti duelů vyhrál deset a atakoval čelo tabulky.

Progres se pak ale zastavil a i vinou zranění některých klíčových hráčů a dalších absencí tým pozvolna zabředl do krize. Nepomohl ani jednorázový návrat majitele a asistenta reprezentačního kouče Zábranského na střídačku. Přítomnost brněnského šéfa nestačila na rozjetou Spartu, tým v posledních dvou kolech nebodoval ani s Karlovými Vary doma a Českými Budějovicemi venku, tedy s týmy ze spodní poloviny tabulky.

Na třetí příčku tabulky, která Kometě patřila o deset kol dřív, ztrácí nyní brněnský tým jedenáct bodů. Na třinácté České Budějovice má jen pětibodový náskok.

Příchod Martince

Martinec si premiéru odbude po reprezentační přestávce v úterním duelu s Kladnem. Jak uvedl na webu Komety, jeho asistentem zůstane Jiří Horáček.

„Zná dokonale všechny hráče a bude pro mě obzvláště teď ze začátku velkou oporou a pomocí,“ řekl Martinec.

Zůstanou i kondiční trenér Martin Iterský a kouč brankářů Jan Švaříček, další asistent Jiří Otoupalík se přesune ze střídačky na tribunu,

Střídačku ale bude Martinec sdílet také se Zábranským. „Mojí jedinou podmínkou před příchodem do Komety bylo, aby se mnou byl na střídačce Libor Zábranský. Ten bude koučovat obránce a plnit tak podobnou roli, jakou má u reprezentace,“ prohlásil nový brněnský trenér.

Martinec jako hráč působil v Pardubicích, Hradci Králové, ve Spartě, s kterou získal v roce 2000 titul, Slavii a v Litvínově. Hrál i za Kazaň a na závěr kariéry v korejském Anjangu, kde v roce 2010 začal trenérskou dráhu.

V české nejvyšší soutěži byl asistentem ve Spartě poprvé v sezoně 2011/12 a pak v klubu tři roky působil jako sportovní manažer. Před letošním návratem do Sparty byl v minulé sezoně asistentem trenéra v Českých Budějovicích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme