Pomalý start Třince pokračuje, mistr nestačil na Karlovy Vary. Motor prohrál 1:5 v Mladé Boleslavi

Třinec podlehl ve třetím kole hokejové extraligy na svém ledě Karlovým Varům 1:2 a po jedenácti letech odstartoval sezonu třemi prohrami. Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 3. extraligového kola České Budějovice 5:1. Pod výhru Středočechů, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok už v první třetině, se podepsal hattrickem útočník Ondřej Najman. Litvínov podlehl na nájezdy Liberci, Pardubice uspěly v Plzni.

Třinec (Aktualizováno: 20:54 23. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Karlových Varů

Radost hokejistů Karlových Varů | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Oceláři měli po úvodních dvou kolech na kontě jen bod, ale žádný souvislejší nápor si první třetině nevytvořili. Naopak střelecky aktivnější byli hosté (10:6) a v sedmé minutě se ujali v přesilové hře vedení. Bleskovou souhru na jeden dotek zakončil z prostoru před brankou Jan Hladonik, bývalý hráčů Ocelářů.

Třinec zatlačil soupeře až na začátku prostřední části. Vyrovnání měl na hokejce Libor Hudáček, po přihrávce Jakuba Jeřábka na něj zívala prázdná branka, ale trefil z úhlu jen boční konstrukci.

Ve 28. minutě se už ale domácí prosadili. Patrik Hrehorčák se po návratu z trestné lavice zapojil do útoku a po pasu Tomáše Marcinka překonal Vladislava Habala.

Inkasovaný gól paradoxně nakopl Karlovy Vary. Už za minutu mohl hostům vrátit vedení Ondřej Beránek, když se ocitl sám před Markem Mazancem, ale neuspěl. Z přečíslení dva na jednoho minul Michal Plutnar odkrytou branku.

Nicméně Energie už vzápětí udeřila. Obrana Ocelářů zapomněla na Beránka, který se po vypršení trestu dostal do úniku a přelstil Mazance bekhendovým blafákem.

Hokejisté Sparty nezvládli druhý venkovní zápas, Olomouc je po výhře 4:0 nadále stoprocentní

Číst článek

Karlovy Vary si těsný náskok ve třetí třetině pečlivě střežily. Sice se většinu času bránily, ale nepouštěly Třinec do žádných větších gólových šancí. Obětaví hosté odolali i dlouhé hře Ocelářů bez gólmana, přičemž posledních 41 sekund hráli čtyři proti šesti. Domácím se ale nedařily ani přesilové hry, nevyužili žádnou z pěti.

Mladá Boleslav - České Budějovice 5:1

Jihočeši sice přijeli k zápasu v roli lídra soutěže, jenže úvodní dvacetiminutovka vyšla mnohem lépe domácím. Nejprve prověřil pozornost Dominika Hrachoviny Tomáš Fořt, pak si domácí vynutili svou aktivitou dvě přesilovky, z nichž tu druhou využil Jan Stránský. V 16. minutě navíc využil parádní nabídku Pontuse Aberga Ondřej Najman a bylo to 2:0.

Hosty vrátila do hry bleskově využitá početní výhoda zkraje druhé části, kdy vrátil provinilce Radka Jeřábka do hry po pouhých sedmi sekundách Martin Hanzl.

Tečovaný pokus Šticha zazvonil ve 28. minutě na brankovou konstrukci, ale netrvalo dlouho a Bruslaři měli na své straně opět dvougólový náskok, když ve 34. minutě přetavil v branku další Abergovu nahrávku opět Najman.

V úvodu třetího dějství zmáčkli Jihočeši domácí tým před gólmanem Filipem Novotným, který měl i velkou porci štěstí, když povedená Hovorkova rána skončila na tyčce. V končící 45. minutě chyběla jen o trošku lepší muška Kristofersovi Bindulisovi - také při jeho ráně zastoupila Novotného branková konstrukce.

Místo snížení Jihočeši vzápětí inkasovali, když se před brankovištěm skvěle zorientoval Najman a mohl slavit hattrick.

Oživit naděje hostů na zvrat mohl v přesilovce Milan Gulaš, jenže Novotný byl proti. Když pak trefil Martin Pláněk do ramene clonícího Jakuba Šťastného a puk skončil za Hrachovinovými zády popáté, bylo definitivně rozhodnuto.

Výsledky 3. kola extraligy

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Hrehorčák (Marcinko) - 7. Hladonik (T. Rachůnek, Gríger), O. Beránek (Vondráček, M. Rohan). Rozhodčí: Hradil, Kika - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci. 3315.

BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. J. Stránský (P. Kousal, Pýcha), 16. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 34. O. Najman (Aberg, Pýcha), 47. O. Najman (Pýcha, Aberg), 53. Šťastný (Pláněk, Lantoši) - 23. M. Hanzl (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 2874.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Hrabík (Rekonen, Kaňák) - 9. T. Zohorna (Hyka, Radil), 26. Vála (Říčka, R. Kousal), 31. T. Zohorna (Vála, Hrádek), 59. T. Zohorna. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 1:3, navíc Bitten - Kousal oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 4390.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Estephan, D. Zeman), 28. M. Sukeľ (Hlava, Zile) - 10. Rychlovský (Bulíř), 21. Štibingr (Bulíř), rozhodující sam. nájezd Flynn. Rozhodčí: Pražák, Micka - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 2873.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Kollár (Šalé, Gulaši) - 7. Zikmund (M. Beran, Brodecki), 34. M. Procházka (Michnáč, Ticháček), 60. Klepiš. Rozhodčí: Hribik, Vrba - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 6635.

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. McCormack (Ščerbak), 41. F. Pavlík (Lev), rozhodující sam. nájezd Lev - 23. Lakatoš (L. Krenželok, Marosz), 60. Roberts Bukarts (Mueller, Mikuš). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 3372.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme