Hokejovou extraligu dál povede svaz, uzavření soutěže není aktuální ani v příští sezoně

Asociace profesionálních klubů hokejovou extraligu v nejbližší době nepřevezme. Kluby si na valné hromadě odsouhlasily záměr soutěž v buducnou řídit, nejprve ale plánují zpracovat potřebné podklady. I příští sezona tak bude nadále spadat pod hokejový svaz. Viceprezident APK Prokop Beneš Radiožurnálu zároveň řekl, že aktuální není ani uzavření extraligy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Profimedia

Kluby na jednání potvrdily svůj předchozí záměr řídit Extraligu ledního hokeje. K tomu je ale potřeba dopracovat potřebný materiál, který nebude hotov do požadovaného termínu. Tím je konec ledna tohoto roku.

Je to můj názor, hájí Jágr návrh na uzavření hokejové extraligy. Fanoušci Sparty na něj pískali

Číst článek

Asociace profesionálních klubů také nebude řídit soutěž ani v příští sezoně. Radiožurnálu informaci po středečním jednání potvrdil Prokop Beneš, viceprezident APK.

Až bude vše na papíře

„Kluby potvrdily záměr, že budou chtít extraligu řídit. Ale uvědomují si, že je potřeba udržet kvalitu soutěže a stanovit se svazem smluvní základ. K tomu je potřeba vypracovat ucelený materiál a jakmile bude hotov, tak kluby osloví svaz s žádostí, aby jim bylo vedení extraligy předáno,“ řekl Radiožurnálu Beneš.

APK LH ale chce v budoucnosti extraligu stejně jako v minulosti řídit. Pod dohled hokejového svazu přešla soutěž v roce 2016.

Informace o možném zrušení sestupu nechtěli představitelé asociace komentovat. „Protože se o tomto ve stávající sezoně formálně nejednalo a pro tyto mediální výstupy, které poškozují dobré jméno extraligy, tedy není relevantní podklad,“ dodaly kluby.

fk, ČTK, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme