Moravský souboj ovládly Vítkovice. Tři body má i Pardubické Dynamo

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák vychytal první čisté konto v začínající sezoně extraligy. I díky jeho zákrokům porazila Ridera Zlín 3:0. Pardubice porazily Liberec 4:1.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava, Pardubice (Aktualizováno: 20:39 2. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Bartošák pokryl všechny šance Zlína

Patrik Bartošák pokryl všechny šance Zlína | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Vítkovice - Zlín 3:0

Vítkovice se už bez dlouhodobě zraněných Olesze a Tršky pustili do soupeře s vervou a Schleiss hned v první minutě promarnil slibnou šanci k otevření skóre. Domácí ale stupňovali aktivitu a v osmé minutě, těsně po nevyužité přesilovce, se do odraženého puku z levého kruhu prudce bez přípravy opřel Kucsera a Sedláček už se nestihl přesunout.

Ostravané dohrávali první část v tlaku. Jejich vedení navýšil ve 13. minutě Szturc, který si pro změnu na pravém kruhu odstoupil od obránce a příklepem ideálně trefil Lvovu přihrávku zpoza brány. Szturc měl posléze na hokejce i třetí branku, ale puk se po jeho průniku obloučkem snesl na horní tyčku.

Zlínští mohli znovu rozdat karty v úvodu druhé třetiny. Jenomže Fořt orazítkoval tyčku a okamžitě z protiútoku jim zasadil po bleskovém kontru třetí a poslední gólový úder Zdráhal.

Pardubice - Liberec 4:1

Hokejisté Pardubic zdolali v předehrávce 15. kola Tipsport extraligy Liberec 4:1 a ukončili jeho čtyřzápasovou vítěznou sérii. Sami vyhráli potřetí za sebou. Bílé Tygry tak na třetím místě tabulky předstihly Vítkovice, které v dohrávce 6. kola také uspěly doma a vyhrály nad Zlínem 3:0.

Dynamo už od třetí minuty vedlo díky brance Tye Wisharta. Ve druhém dějství zvýšil Petr Sýkora a v 52. minutě zařídil pro Dynamo už tříbrankový náskok v přesilové hře Rostislav Marosz. Vzápětí rovněž v početní výhodě sebral Ondřeji Kacetlovi čisté konto Marek Kvapil, ale výsledek v závěru zpečetil druhou trefou v utkání Sýkora.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kucsera (Š. Stránský, P. Zdráhal), 12. Szturc (Lev), 23. P. Zdráhal (Š. Stránský). Rozhodčí: Kika, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 4003.

Předehrávka 15. kola hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Wishart (T. Svoboda, Cardwell), 37. P. Sýkora (Perret), 52. Marosz (Hrabal), 58. P. Sýkora (Rolinek, Kacetl) - 54. M. Kvapil (Bulíř). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Tošenovjan, Ganger. Vyloučení: 10:13, navíc Šmíd, J. Jeník (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7070.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme