Dravecký, práce všeho druhu. Třinecký hokejista rozhodl semifinále z pozice beka, zaskočil i v bráně

Slovenský hokejový útočník Třince Vladimír Dravecký v play-off nastupuje na pozici obránce, v rozhodujícím sedmém semifinálovém utkání s Plzní dal dva góly, a navíc jeden i chytil. I proto bude Třinec hrát s Libercem o extraligový titul.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící Vladimír Dravecký

Slavící Vladimír Dravecký | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vladimír Dravecký nejprve ujel v oslabení a otevřel skóre. A pak znovu z brejku jako falešné křídlo v předposlední minutě první třetiny zvýšil na 3:0. Tolik gólů zaskakující bek nedával ani jako útočník.

Třinec porazil v rozhodujícím zápase Plzeň 5:1 a podruhé v řadě si zahraje finále extraligy

Číst článek

„Jsem rád, že mi to tam padlo, a jsem rád, že jsem týmu pomohl, ale je to týmová práce. Všichni jsme šli naplno a hlavně jsme všichni věřili, že se to dnes podaří,“ říkal na Radiožurnálu k postupu do finále třiatřicetiletý slovenský útočník a v závěru sezony obránce Třince Dravecký.

Ve třetí třetině ale předvedl famózní brankářský zákrok. Gólman Hrubec už byl překonaný a Dravecký skočil do brankoviště a ve vzduchu odhodil z brankové čáry puk do bezpečí.

„Na jednu stranu to bylo pěkné, ale taky jsem trošku zaspal na pozici obránce a Němec šel sám na bránu. Jsem rád, že se to povedlo,“ snižoval svoje zásluhy.

A rád byl i brankář Hrubec, Plzeň by totiž snížila na 2:3 a mohlo hrozit ještě drama: „Je to něco neuvěřitelného, unikát. Je to nejužitečnější hráč celé sezony.“

„Jsem jen rád, že mu trenéři nedali zkusit mou výstroj, protože s tím, jak mu to jde v obraně, bych asi neměl práci,“ žertoval třinecký gólman Šimon Hrubec a raději se rychle běžel do šatny podívat, jestli Dravecký neobdivuje jeho betony.

Dva vstřelené góly, jedna chycená tutovka Plzně! Hvězdou dnešního zápasu nemohl být vyhlášen nikdo jiný než Vladimír Dravecký! ⭐ #TRIvPLZ #TELH

20:53 – 15. 04. 2019

20

Ve finále se dá počítat s tím, že bude Vladimír Dravecký opět sídlit v jednom z obranných párů Ocelářů.

„Snažím se čerpat z toho, že trošku vím, jak bránit. Moc na to ale ještě nemyslím. Teď si užijeme postup a na Liberec začneme myslet později,“ doplnil po zápase málo upovídaný, zato užitečný Vladimír Dravecký.

Finálovou sérii začnou Oceláři ve čtvrtek a v pátek na ledě Liberce. Úvodní buly jsou naplánována v obou případech na pátou hodinu odpoledne. Do Werk Areny se finále přesune po víkendu.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme