Trápení hokejistů Zlína pokračuje, prohráli už pošesté v řadě. Kladno inkasovalo osm branek od Plzně

Hokejisté Zlína prohráli ve 12. kole extraligy doma s Mladou Boleslaví 0:4 a připsali si šestý nezdar v řadě. Berani tak i nadále čekají na premiérovou výhru v normální hrací době v sezoně a jsou poslední. Středočeši vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, k čemuž jim prvním čistým kontem v ročníku pomohl brankář Jan Růžička.

Zlín (Aktualizováno: 21:29 8. 10. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Libor Kašík ze Zlína po čtvrté brance.

Brankář Libor Kašík ze Zlína po čtvrté brance. | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

V úvodu se v šanci ocitl zlínský obránce Gazda, puk ale poslal vedle Růžičkovy branky. Skóre po čtyřech minutách otevřeli hosté. Šťastný našel od zadního mantinelu Kelemena, který zblízka vystřelil do volného místa mezi Kašíkovými betony.

Musil sestřelil hattrickem Zlín a Pardubice vedou extraligu, Liberec přestřílel České Budějovice

Číst článek

Zanedlouho se Mladá Boleslav prosadila znovu, po bekhendové zadovce Eberleho se do odkryté branky trefil Stránský. Snížit mohl ještě donedávna útočník Středočechů Flynn, Růžička však zasáhl betonem.

Při brejku poté neuspěli Zbořil, který také ve Zlíně hostuje z Mladé Boleslavi, s Karafiátem. Na druhé straně zastavil pokus tečovaný Claireauxem pozorný Kašík.

Po první přestávce zahrozil Kelemen, náskok Bruslařů ale nezvýšil. Od modré čáry to v polovině utkání zkusil Jánošík, domácí brankář kotouč chytil do lapačky.

Berani při snaze prosadit se dopláceli na nepřesnosti. Když už jejich útok skončil střelou, na Růžičku nevyzráli. Výraznější příležitost si vytvořil Francouz ve službách Bruslařů Claireaux, Kašík ale Zlín podržel.

Na začátku třetí třetiny Růžička lapačkou zneškodnil tvrdou střelu Němce. Hosté deset minut před koncem odskočili do vedení o tři góly, přesilovou hru využil z prostoru v těsné blízkosti branky Kotala. O poslední branku se v 56. minutě postaral Najman.

12. kolo hokejové extraligy:

Karlovy Vary - České Budějovice 3:5 (0:3, 3:1, 0:1), Vítkovice - Litvínov 1:4 (0:1, 0:2, 1:1), Zlín - Mladá Boleslav 0:4 (0:2, 0:0, 0:2), Hradec Králové - Brno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), Kladno - Plzeň 1:8 (1:1, 0:3, 0:4), Liberec - Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0), Olomouc - Třinec 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme