Hokejisté Plzně si poradili s Olomoucí i napotřetí, gólem a asistencí režíroval výhru Thorell

Hokejisté Plzně porazili ve 48. kole extraligy 2:1 Olomouc, kterou zdolali potřetí v řadě. Domácí uspěli díky dvěma využitým přesilovým hrám, hosté před odjezdem olympionika Davida Krejčího skórovali jen jednou a prohráli pošesté z posledních sedmi utkání. V plzeňském dresu se vítěznou trefou a jednou přihrávkou blýskl Gustaf Thorell, dvěma asistencemi mu zdatně sekundoval další Švéd Ludwig Blomstrand.

Plzeň (Aktualizováno: 21:25 1. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hráčů Plzně. Ludwig Blomstrand (číslo 96) a Gustaf Thorell (číslo 12)

Radost hráčů Plzně. Ludwig Blomstrand (číslo 96) a Gustaf Thorell (číslo 12) | Foto: Václav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Domácí sice začali aktivněji, ale v páté minutě mohli otevřít z brejku skóre hosté. Při přečíslení dvou na jednoho Káňa přihrál Navrátilovi, proti jehož zakončení se stačil včas přesunout gólman Pavlát.

Pardubice otočily v předehrávce kola zápas s Plzní v prodloužení, hvězdou byl dvougólový Camara

Číst článek

Indiáni se přes dobře organizovanou defenzivu Kohoutů dlouho nemohli prosadit, když naráželi na pozorně chytajícího Konráda. Až v 16. minutě jim pomohlo vyloučení Lichance, které po Blomstrandově nabídce potrestal přesnou ranou z levého kruhu Mertl.

Od začátku prostřední části tempo opadlo a oba týmy bojovaly především ve středním pásmu. Až ve 28. minutě po tandemu od Kunce vyrovnal táhlou střelou z pravého kruhu Burian. Domácí nedokázali odpovědět během přesilové hry a naopak olomoucký brejk dva na jednoho ve vlastním oslabení musel zastavit na poslední chvíli Čerešňák.

Po polovině utkání se na ledě přiostřilo a ve 35. minutě při přesilovce vrátil Indiánům vedení Thorell, jenž se prosadil střelou pod horní tyč z bezprostřední blízkosti. Další oslabení před koncem druhé třetiny už hosté díky důrazu kolem brankoviště přečkali.

Na úvod závěrečné dvacetiminutovky před brankou nekrytý Lang vypálil nad a z protiútoku promarnili hosté další akci dvou na jednoho. Navíc se při ní zranil jejich nejproduktivnější hráč Káňa. Přesto se Kohouti drželi na dostřel díky Konrádovi, který ve 46. minutě vykopl svým betonem bekhendovou střelu Blomstranda a za chvíli si poradil i s nebezpečnou dorážkou Kodýtka.

Hosté stáhli hru na tři útoky, v 56. minutě Olesz po šikovném průniku zakončil jen doprostřed branky. Domácí se štěstím přečkali vyloučení Kindla a hostům se nepodařilo vyrovnat ani během závěrečného náporu při hře bez brankáře. Plzeň tak bodovala počtvrté za sebou, z toho potřetí vyhrála.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Mertl (Blomstrand, G. Thorell), 35. G. Thorell (Bulíř, Blomstrand) - 28. V. Burian (Kunc). Rozhodčí: Šír, Horák - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Mertl - Švrček oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme