Brněnská Kometa přetlačila Budějovice po nájezdech, Sparta uspěla v Litvínově

Hokejisté Brna zvítězili v dohrávce 3. kola extraligy nad Českými Budějovicemi 4:3 po samostatných nájezdech. Kometa tak ve druhém vystoupení v sezoně slaví první vítězství. Sparta zvítězila v utkání 9. extraligového kola na ledě Litvínova 3:1. Severočeši, kteří kvůli nákaze koronavirem a následné karanténě nastoupili poprvé od 22. září, zůstávají i po třetím zápase v sezoně bez bodového zisku.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Komety se radují z vítězství.

Hráči Komety se radují z vítězství. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„Jsme rádi za dva body. Náš výkon měl stoupající tendenci, škoda dvou gólů ve druhé třetině po našem tlaku. Mrzí mě, že tady nebyli diváci, ti by nás hnali k bodům a nemuselo by na nájezdy dojít,“ řekl asistent trenéra Brna Kamil Pokorný.

Hokejové prostředí je promořené, namítají hráči k zákazu. Podle odborníků je důležitá hladina protilátek

Číst článek

„My se musíme naučit hrát, když vedeme, dnes bychom mohli pomýšlet na víc než bod,“ uvedl kouč hostí Václav Prospal.

Utkání začalo ve velmi opatrném duchu s důrazem na pečlivou obranu. Poprvé ji narušili Jihočeši v osmé minutě, kdy od modré čáry vypálil Prokeš, brankář Klimeš, který nahradil Vejmelku, puk neudržel a Beránek jej pohotově dorazil do sítě.

Kometa se herně zvedla při první přesilovce, krátce po ní měl velkou šanci při svém prvním sezonním debutu Američan Mueller, nicméně vyrovnání zařídil jiný cizinec. Rakušan Schneider zužitkoval výtečnou individuální akci Klepiše a překonal Čiliaka.

Úvod druhé třetiny charakterizoval především boj o střední pásmo a snaha o prolomení obranné bariéry, což platilo pro obě mužstva. Šancí bylo v této fázi utkání jen poskrovnu.

K větší ofenzívě pak zavelelo Brno, v polovině zápasu Čiliakovi zatápěl čtvrtý brněnský útok, poté několikrát první, ale skóre se měnilo na druhé straně. Nejprve Christov dorazil za Klimeše střelu Suchánka a 75 sekund poté zaskočil brněnského gólmana Karabáček střelou z mezikruží. "Byli jsme paradoxně horší, ale dali jsme dva góly," zhodnotil daný úsek hry Prospal.

Brno kontrovalo na konci druhého dějství využitou přesilovkou, když se v polovině 39. minuty prosadil Holík, nicméně cesta k vyrovnání pro něj byla složitá. Nováček dobře bránil a důsledně pokrýval prostor před Čiliakem, čímž tupil nápor Komety. „Dobře jsme bruslili a náš výkon gradoval,“ ocenil Pokorný.

Tlak Brna gradoval s přibývajícím časem. O vyrovnání se nakonec postaral zblízka Horký po přihrávce Holíka. V prodloužení neproměnil sólo Brňan Plášek a Zaťovič trefil v posledních vteřinách tyč.

„Mohli jsme rozhodnout už v této fázi, ale za současné situace dva body bereme,“ dodal Pokorný. O nich rozhodla třetí série nájezdů, v níž proměnil Schneider, naopak hosté neuspěli ani jednou a výhru Brna ještě pečetil Klepiš.

9. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. M. Hanzl (V. Hübl) - 3. Řepík (R. Horák), 23. Buchtele (Pech), 38. R. Jeřábek (T. Pavelka, Řepík). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Dohrávka 3. kola hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Madeta Motor České Budějovice 4:3 po sam. náj. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0).
Branky a nahrávky: 15. Schneider (Klepiš, Vincour), 39. P. Holík (Mueller, Freibergs), 57. L. Horký (P. Holík), rozhodující sam. nájezd Schneider - 8. M. Beránek (Prokeš, Plášil), 32. Christov (Slováček, Karabáček), 33. Karabáček (Venkrbec). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme