Lakatoš bleskovým hattrickem posunul Vítkovice do čela extraligy, Třinec má druhou výhru v řadě

Hokejisté Vítkovic se vítězstvím 4:0 nad Mladou Boleslaví vyhoupli do čela extraligové tabulky. Hattrickem zazářil Dominik Lakatoš, který na tři góly v závěru utkání potřeboval pouhých 201 sekund. Dvakrát skóroval do prázdné branky. Vítěznou trefu si připsal ve 44. minutě Marek Kalus. Mistrovský Třinec zvítězil v Kladně 2:1 a po úvodní sérii čtyř porážek podruhé za sebou uspěli. Rytíři poprvé v sezoně nebodovali.

Tento článek je více než rok starý.

Video Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Aleš Stezka pochytal 37 střel

Brankář Aleš Stezka pochytal 37 střel | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

I proti Boleslavi Vítkovice nastoupily bez amerického kanonýra Petera Muellera. Na jeho střelecké umění mohl dát už ve druhé minutě částečně zapomenout Lindberg, který proskočil mezi beky, ale Novotný v hostující brance zakročil betonem.

Sportovní spolky stále čekají na pomoc v energetické krizi, amatérské soutěže jsou v ohrožení

Číst článek

Pak ale přebrali aktivitu Středočeši a dobrým pohybem si vytvářeli tlak v útočném pásmu. Po průniku Beránka se dostali i bezprostřednímu ohrožení Stezky, který však oba pokusy hostujícího útočníka kryl.

Rovněž druhé dějství otevřela šance Vítkovic. Fridrich vybídl přesnou přihrávkou Bernovského, ale přes Novotného beton znovu puk neprošel. A pak se karta opět obrátila, v boleslavské přesilovce Stezku po ráně Šťastného zachránila tyčka.

Domácí v druhé části přidali a výsledkem byla příležitost Deje, jenže i hostům po jeho střelec pomohla horní tyč. Ačkoliv se hrálo ve vysokém tempu, góly stále nepřicházely.

I start závěrečné dvacetiminutovky do třetice patřil Ostravským a tentokrát už z toho byl i gólový profit. Nenápadné Gewieseho nahození od modré čáry po Kalusově teči před brankou proklouzlo za záda Novotného a Vítkovice od 44. minuty vedly.

Hosté potom znovu zabrali a dotírali na Stezku. Ten měl napilno hlavně v boleslavské přesilovce, ale pokusy Aberga i Kousala dokázal pochytat. Patrně klíčové zákroky předvedl v 54. minutě Stezka proti Kousalovi, který se zblízka opakovaně neprosadil.

Střeleckému zmaru hostů zasadil definitivní knokaut Lakatoš, jenž se v 57. minutě protáhl podél mantinelu a ranou pod lapačku překonal Novotného.

Pak hosté při vyloučení Kriegera ještě zkusili odvolat gólmana, do prázdné branky se však opět trefil Lakatoš. A protože Boleslav i za stavu 0:3 bez gólmana pokračovala, mohl Lakatoš 36 sekund před koncem zkompletovat bleskový hattrick. Brankář Stezka, který celkově pomohl k výhře 37 zákroky, poprvé v sezoně udržel čisté konto.

Kladno - Třinec 1:2

Třinec nastoupil bez svého nejproduktivnějšího obránce Marinčina. V úvodu se hrálo bez velkých šancí. Mazanec si poradil s Indrákovým průnikem a Bow také spolehlivě kryl pokusy Ocelářů. 

Třinec měl největší možnost úvodní části při Melkově vyloučení, kdy se po tlaku dostal na levé straně k puku Růžička, ale Bowa neprostřelil. V čase 16:28 se radovali v pokračujícím oslabení z vedení Rytíři. Filip vypíchnul na obranné modré čáře puk Douderovi, v přečíslení zadovkou uvolnil Klepiše, který otevřel skóre.

Za Oceláře ve 2. třetině dvakrát v rychlém ledu zahrozil Hudáček, který svým druhým pokusem trefil tyč. V 34. minutě už se Slezané dočkali vyrovnání. Růžička našel před brankou Voženílka, který vyzrál na Bowa bekhendovým blafákem. 

V úvodu třetí části nepřekonali kladenského gólmana Hrehorčák ani Roman. Oceláři se potom ubránili při Jeřábkově trestu. Ve 47. minutě si poradil Mazanec s dorážkou Brodeckiho. V čase 49:05 Třinec při Klepišově trestu otočil stav. Za Bowa dorazil puk po Voženílkově bekhendovém pokusu Chmielewski.

Pojistil náskok hostů mohl z úniku Růžička, ale Bowa nepřekonal. V 52. minutě při Zahradníčkově trestu trefil Plekanec tyč. Na druhé straně minul v další dobré pozici Růžička. Těsný náskok Oceláři uhájili a prozatím se posunuli na 10. příčku, Kladno je čtvrté.

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 44. Kalus (Gewiese, Mikuš), 57. Lakatoš, 58. Lakatoš (Dej, Mikuš), 60. Lakatoš (Dej). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Synek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 5025.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (J. Vlach, A. Najman) -12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Kodýtek, Schleiss). Rozhodčí: R. Šír, Cabák - Klouček, Hnát. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 3432.

Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Klepiš (Filip) - 34. D. Voženílek (M. Růžička, Marcinko), 50. Chmielewski (D. Voženílek, M. Roman). Rozhodčí: Micka, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3532.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme