Liberec nasázel Mladé Boleslavi sedm branek, Motor po odvolání trenéra uspěl v Hradci Králové

Hokejisté Liberce vyhráli v 31. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 7:3 a uspěli ve třetím z posledních čtyř utkání. Motor České Budějovice si den po odvolání trenéra Jaroslava Modrého zajistil cennou výhru 4:1 na ledě Hradce Králové. První prosincové vítězství zaznamenalo Kladno, které vyhrálo v Litvínově 3:2.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizujeme Mladá Boleslav (Aktualizováno: 19:38 26. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Liberce Martin Faško-Rudáš

Útočník Liberce Martin Faško-Rudáš | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Na první větší šanci si museli diváci v Mladé Boleslavi počkat až do poloviny první třetiny a hned z toho byl gól. Po dobrém tlaku hostů v útočném pásmu se dostal puk zpoza branky až k volnému Adamovi Najmanovi, který otevřel skóre zápasu. Domácí mohli odpovědět bleskově, ale na druhé straně zachránila brankáře Kváču tyč.

Naopak Liberečtí využili i svou druhou šanci, když na 2:0 zvýšil přesnou střelu z mezikruží Birner. Obdobně dobrou mušku měl ale i v první přesilovce Pavel Kousal, který se trefil jako první z domácích. Tygři ale v závěru první části udeřili ještě dvakrát a vykročili za tříbodovou výhrou.

Středočechům se ale podařilo duel zdramatizovat. Na 2:4 snížil v oslabení Beránek, který ulej obráncům a trefil se mezi Kváčovy betony. Stejný hráč se následně mohl prosadit podruhé, jeho střela ale skončila na tyči. Na rozdíl jediného gólu však upravil ve 38. minutě Lantoši.

Místo vyrovnání se ale rychle prosadili hosté, kterým k páté brance pomohl chybující obránce Lintuniemi, kterému za vlastní brankou ujel puk a Dlouhý pohotově překonal brankáře Novotného, který od druhé třetiny nahradil Krošelje.

Tygři pak z kraje třetí třetiny ztrestali i Jeřábkovo vyloučení, když se podruhé v zápase prosadil Faško-Rudáš a vrátil hostům tříbrankový náskok. Severočeši tak bez problémů dovedli zápas do vítězného konce, o jejich poslední gól se postaral Flynn.

‚Nereprezentujeme jen Spartu, ale i Česko.‘ Po třech letech se v Davosu odehraje Spenglerův pohár

Číst článek

Výhra Českých Budějovic

Nový hlavní kouč Motoru David Čermák zažil úspěšnou premiéru ve funkci. I přes výraznou střeleckou převahu Hradce totiž dokázali hosté na ledě svého soupeře získat tři body.

Jihočeši se snažili první třetinu spíš jen přežít, v ospalém vánočním tempu ale neoslňovali ani domácí. Jejich aktivitě scházel tlak do branky, střelecká převaha 13:5 nebyla Mountfieldu k ničemu.

Hosté naopak po dvou ubráněných oslabeních přidali nadstavbu v podobě využité přesilovky, díky níž ve 23. minutě otevřel skóre obránce Percy.

Tresty na obou stranách rozjely hru. Hradec nevyužil dvojnásobnou početní výhodu, ale v té klasické už Radovan Pavlík tečoval Blainovu střelu a vyrovnal.

Jiříček už je v dějišti juniorského mistrovství světa, po náročné cestě je unavený a bez výstroje

Číst článek

Obrat mohl dokonat Lalancette, jenž po faulu ve vyložené šanci dostal k dispozici trestné střílení. Brankář Strmeň slavící dnes 31. narozeniny si ale na jeho slabou střelu počkal lapačkou.

Jeho spoluhráči chvíli před druhou přestávkou naopak znovu trestali, přesilovou hru pět na tři snadno ukončil Vopelka.

Pět minut před třetí sirénou vyslal Cingeľ do samostatného úniku Lva, jenže i jeho střele scházel důraz a Strmeň byl na svém místě. Díky 41 zákrokům se stal hlavním hrdinou Českých Budějovic. Jejich vítězství potvrdily góly do prázdné branky v hradecké power play.

Výsledky 31. kola hokejové extraligy

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Chalupa (Jurčík, Zygmunt), 24. Abdul (Zygmunt) - 15. Indrák (Dotchin), 37. M. Procházka (Indrák), 51. Plekanec (Sotnieks, Kubík). Rozhodčí: Hribik, Horák - Frodl, Gerát. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 5944.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:7 (1:4, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. P. Kousal (Lintuniemi), 23. M. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) - 11. A. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (A. Najman, Flynn), 47. Flynn (Melancon, Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3588.

Mountfield Hradec Králové - HC Motor České Budějovice 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 33. R. Pavlík (Blain, Okuliar) - 23. Percy (Pech, Čachotský), 40. Vopelka (M. Hanzl, Pech), 58. Pech (Dzierkals), 60. Vopelka (Přikryl). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Komárek, Lhotský. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:2. Diváci: 4402.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 5. Kodýtek (Hrabík). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Brejcha, Malý. Vyloučení: 3:9, navíc Bitten (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5370.

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Dujsík (Anděl, Olesz), 50. J. Káňa (Ondrušek, J. Knotek), 61. Nahodil (J. Káňa, Ondrušek) - 10. Hyka (Sedlák), 39. Říčka (T. Zeman, Čerešňák). Rozhodčí: Pražák, Kika - Axman, Rampír. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 5139.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme