Hokejové Pardubice vyhrály posedmé za sebou, lídr extraligy po obratu porazil Plzeň 4:3

Hokejisté Pardubic zdolali v předehrávce 42. kola extraligy Plzeň 4:3 a porazili tak Indiány i počtvrté v sezoně. Východočeši otočili během druhé části stav z 1:2 na 4:2 a připsali si sedmou výhru za sebou, aniž by během úspěšné série ztratili jediný bod. Vítězný gól dal obránce Jan Košťálek. Dynamo tak vede tabulku už s dvanáctibodovým náskokem na druhé Vítkovice.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hokejisté Pardubic

Slavící hokejisté Pardubic | Zdroj: Profimedia

Utkání mělo slavnostní nádech. Před jeho začátkem totiž proběhl ceremoniál na počest klubové legendy Petra Sýkory. Dynamo, za které bývalý útočník odehrál 919 utkání, vzdalo Sýkorovi hold tak, že vyřadilo dres s jeho číslem 37.

Pak začal samotný zápas, ve kterém mohli rychle skórovat hosté, ale gólman Will ještě udržel puk před brankovou čárou. Do vedení tak šli jako první Pardubičtí, když v páté minutě po zákroku Pavláta dorážel Zeman a vstřelil svůj první extraligový gól.

Západočechům se potom povedlo za necelých pět minut stav otočit. Nejprve našel Schleiss prudkou přihrávkou Baránka, který zamířil přesně.

V 10. minutě Plzeň vyrazila do protiútoku a přečíslení využil Schleiss, jenž sám mezi kruhy otočil stav na 2:1 pro hosty.

Východočeši, jimž se v utkání vrátili do sestavy Košťálek s Kousalem, ve druhé třetině ještě vylepšili svou střeleckou převahu, ale ani ve dvou přesilovkách nedokázali vyrovnat. Přesto nakonec po prostřední dvacetiminutovce vedl domácí tým 4:2. Za 208 sekund totiž pardubičtí hokejisté vstřelili tři branky.

Vše začal ve 35. minutě Vondráček, který po zpětné přihrávce Adama Musila zamířil do odkryté branky. Stav ve prospěch Pardubic pak otočil Cienciala, jenž po ideální přihrávce Koláře z úhlu prostřelil přesouvajícího se brankáře Pavláta. A půl minuty po třetím gólu Dynama se do puku opřel Košťálek a zvýšil náskok Východočechů.

Hosté se dočkali snížení v 56. minutě, kdy si Holešinský skvěle poradil a po kličce překonal Willa. Pak navíc hráli Plzeňští v početní výhodě, jenže několik nebezpečných střel ke gólu nevedlo. Pardubický brankář pak v poslední sekundě vyrazil i střelu Poura.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. T. Zeman (Poulíček, D. Musil), 35. Vondráček (A. Musil, Mandát), 38. Cienciala (Hyka, J. Kolář), 39. Košťálek (T. Dvořák, T. Zohorna) - 8. Baránek (Schleiss), 10. Schleiss (Suchý), 56. Holešinský (Kodýtek, Kaňák). Rozhodčí: Pražák, Kika - Lederer, J. Ondráček II. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 9867.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme