Hokejisté Hradce Králové zvítězili na ledě Vítkovic, zápas otočili během šesti minut

Hokejisté Vítkovic podlehli ve 42. kole extraligy na domácím ledě Hradci Králové 2:5. Hosté dokázali zvítězit i přesto, že už prohrávali 0:2. Zápas však závěrečnou smrští a čtyřmi góly během šesti minut otočili ve svůj prospěch.

Ostrava (Aktualizováno: 21:34 27. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu

Hokejisté Hradce Králové se radují z gólu | Foto: Petr Eret | Zdroj: Profimedia

Vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Jakub Lev, branku a dvě asistence si v klíčových momentech připsal Jan Eberle. Vítkovice po spanilé jízdě v úvodu sezony na vlastním ledě prohrály čtvrtý z posledních pěti duelů.

Hokejové Pardubice vyhrály posedmé za sebou, lídr extraligy po obratu porazil Plzeň 4:3

Číst článek

Domácí třetí domácí zápas po sobě znovu rozehráli podle plánů a první přesilovku proměnili ve vedoucí gól. Kalus v osmé minutě zblízka doklepl Raskobovu střelu za záda brankáře Kiviaha.

I po gólu zůstávala aktivita na straně Vítkovic, které si v 18. minutě agresivním napadáním vynutili chybu hostující obrany, ale Lakatoš ji zblízka nevyužil a trefil jen Kiviahův beton.

Hosté měli v prvním dějství jen dvě střely na branku, zato hned v úvodu druhé části se do velké šance prokličkoval Lev a domácí spasil Stezka.

Přes hradeckou možnost však Vítkovice stále diktovaly tempo a ve 26. minutě navýšili skóre: puk „vyplaval“ u tyčky přímo na hůl číhajícího Bukartse a ten už neměl problém dát svůj 21. gól v sezoně.

Až pak začali hrát i Východočeši a přispěl k tomu i rychlý kontaktní gól, jenž dal po 74 sekundách zřejmě tečovanou střelou Kalina. Zlepšený výkon hostů mohl přinést další plody, ale trefa McCormicka v přesilové hře padla spolu se závěrečnou sirénou těsně po čase.

Hradec se však nenechal deprimovat a aktivita mu v třetí části přece jen vynesla odměnu. Po brejku z pravé strany dopravil puk zblízka za Stezku Eberle a zaznamenal svůj třetí gól po příchodu z Mladé Boleslavi.

Hosté však neměli dost a pokračovali v tlaku, který o dalších 114 sekund později završil Lev, jenž do odkryté klece doklepl sražený Eberleho pokus z ostrého úhlu.

Vítkovice se v závěru vrhly na power play, za vlastní brankou však přišly o kotouč a do prázdné branky definitivně rozhodl Cingel. Demoralizovaného soupeře navíc o třináct vteřin nato dorazil ještě Jergl.

Výsledky 42. kola hokejové extraligy:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme