Chlapík po konci v NHL do Čech nezamíří, hokejový útočník bude hrát ve Finsku

Hokejový útočník Filip Chlapík by měl po ukončení smlouvy v Ottawě odehrát zbytek sezony v dresu Pelicans Lahti. Ve finském klubu by se stal spoluhráčem brankáře Patrika Bartošáka a dalšího českého útočníka Rudolfa Červeného. O příchodu třiadvacetiletého Chlapíka v pondělí informoval finský web jatkoaika.com, oficiálně však potvrzen ještě nebyl.

Lahti (Finsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chlapík

Filip Chlapík | Zdroj: Profimedia

Chlapík na konci října podepsal se Senators roční dvoucestný kontrakt, díky němuž by si v hlavním týmu v NHL vydělal 735 000 dolarů a na farmě v Belleville v AHL 70 000 dolarů.

V NHL bude o jednoho Čecha méně, Chlapík se s Ottawou dohodl na ukončení smlouvy

Číst článek

V tomto ročníku však odehrál bývalý český mládežnický reprezentant za Ottawu pouze jeden zápas, v němž nebodoval. V uplynulých dnech se obě strany dohodly na ukončení kontraktu. O Chlapíka neprojevil zájem žádný další klub poté, co ho Senators zapsali na seznam volných hráčů.

Chlapíka si Ottawa vybrala na draftu v roce 2015 v druhém kole jako 48. v pořadí. Za hlavní tým odehrál český útočník 57 zápasů, v kterých nasbíral 11 bodů za pět gólů a šest asistencí. V záložním celku si připsal 88 bodů ve 148 duelech.

Pokud mu vyjde angažmá na severu Evropy, oblékne v sezoně dres již čtvrtého týmu. Ročník rozehrál v extraligové Spartě a ve třech zápasech jednou skóroval.

Pelicans budou moct v příštích zápasech opět spoléhat na svou oporu Bartošáka. Reprezentační gólman a kapitán týmu Hannes Björninen se podle klubového webu připojili zpět k týmu po karanténě, v níž byli od Švédských her v Malmö.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme