Chytil se těší na českou kabinu. ‚Jsem úplně jiný hráč než před rokem,‘ věří před MS

S hokejovou reprezentací se před květnovým mistrovství světa už připravuje první posila z NHL. Výběr trenéra Miloše Říhy doplnil útočník New York Rangers Filip Chytil a národnímu týmu může být prospěšnější než na posledním světovém šampionátu.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil v dresu české reprezentace v přípravě před mistrovství světa

Filip Chytil v dresu české reprezentace v přípravě před mistrovství světa | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

S výslovností jména Filip Chytil v zámoří ještě tápou. Urostlý útočník už přitom nepatří k hráčům, kteří do NHL nakouknou sem tam z nižší soutěže. Poslední sezonu odehrál rodák z Kroměříže kompletně za New York Rangers.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak hodnotí Filip Chytil uplynulou sezonu? Poslechněte si v reportáži Marka Augustina

Za slavný tým z Manhattanu, který skončil tento rok už v základní části, dal Filip Chytil 11 branek. Pět z nich dal 19letý forvard v řadě, což se žádnému teenagerovi doposud nepodařilo. První kompletní sezonu zakončil s bilancí 23 bodů ze 75 utkání díky 11 gólům a 12 asistencím.

„Samozřejmě těch pět branek v řadě bylo nejvíc výrazné období sezony. Za to jsem byl moc rád, protože jsem předtím nemohl 17 zápasů dát gól. Během sezony mi hodně pomohli starší hráči a trenéři. Věřím, že jsem úplně jiný hráč než před rokem,“ zhodnotil Chytil uplynulý ročník pro Radiožurnál.

Minulý rok se dostal Chytil z přípravného kempu reprezentace až na mistrovství světa a chce se opět ucházet o místo v základní sestavě pro světový šampionát na Slovensku.

Petr Mrázek vychytal v play-off NHL nulu proti Washingtonu, Krejčího gól nezabránil prohře

Číst článek

Zatím však ještě nemá od klubu povolení, aby hrál. Opatrnost Rangers patrně souvisí i s jeho blíže nespecifikovaným zraněním ze závěru základní části.

„Zatím budu jenom trénovat, uvidíme, jak to bude dál. Věřím, že to bude všechno brzo v pořádku a zase budu moct nastoupit. Doufám, že i zdraví bude v pohodě, vybojuju si místo a dostanu se na šampionát. Pokud to vyjde, i tohle by mi mohlo pomoct v sebevědomí,“ vysvětlil pro ČTK.

Chytila velký přesun do života v New Yorku pohltil, na specifické prostředí si stále zvyká. Nejvíce ze všeho se však těší, až bude v kabině mluvit česky.

„V New Yorku je život úplně jiný než kdekoliv jinde. Všechen ten provoz a tolik lidí. Všechno cestování je těžké. Už se těším na českou kabinu,“ promluvil Chytil o životě v americké metropoli.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme