Hronek pečetil výhru Detroitu gólem přes celé kluziště, Vrána si připsal asistenci

Hokejový obránce Filip Hronek pojistil v předposlední minutě gólem do prázdné branky výhru Detroitu 4:1 nad Columbusem. Český bek, který je nejproduktivnějším hráčem týmu (2+18), se v této sezoně NHL trefil podruhé. V nedělním programu bodoval už jen Jakub Vrána, který přispěl jednou přihrávkou k vítězství Washingtonu 5:4 nad New Yorkem Rangers.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek

Filip Hronek | Zdroj: Reuters

Detroit rozhodl třemi trefami ve třetí třetině. Vedení mu vrátil ve 43. minutě Michael Rasmussen a zbývající dva góly padly v závěru při power-play.

Hronek zvyšoval na 3:1 střelou přes celé hřiště, do prázdné branky zamířil přesně z rohu kluziště. Český bek vstřelil obě branky v této sezoně NHL podobným způsobem při power-play soupeře.

Filip Hronek a jeho gól přes celé hřiště:

Ve Washingtonu padl první gól zápasu po akci Vrány. Český útočník se dostal do úniku, ze kterého se sice neprosadil, ale z dorážky skóroval Tom Wilson. Domácí zvýšili ve 46. minutě už na 4:0, ale Rangers ještě zápas zdramatizovali.

Nečasovo parádní představení proti Tampě, český útočník rozhodl o výhře čtyřmi body

Číst článek

I díky dvěma gólům Colina Blackwella snížili na 2:4 a v 57. minutě na 4:5. Capitals, v jejichž brance dostal přednost Ilja Samsonov před Vítkem Vaněčkem, ale těsné vedení uhájili.

Boston podlehl doma New Jersey 0:1. Jediný gól zápasu vstřelil v 17. minutě Kyle Palmieri a Mackenzie Blackwood zneškodnil čtyřicet střel včetně šesti pokusů Davida Pastrňáka.

Gólmana Devils zachránila v předposlední minutě trenérská výzva, po které byl vyrovnávací gól Patrice Bergerona odvolán. Rozhodčí u videa zjistili, že mu předtím vypíchl David Krejčí puk z pod lapačky.

Blackwood ještě v posledních sekundách vytáhl důležitý zákrok, když špičkou brusle vykopl kotouč, který už byl větší částí za brankovou čarou.

Výsledky NHL:
Washington - New York Rangers 5:4, Detroit - Columbus 4:1, St. Louis - Anaheim 2:3 v prodl., Boston - New Jersey 0:1, Dallas - Florida 1:4, Chicago - Nashville 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme