Hokejový svaz bude řešit konec kouče Pešána u reprezentace. ‚Je to velké zklamání,‘ říká šéf Král

Hokejová reprezentace potřebuje podle prezidenta Českého svazu ledního hokeje Tomáše Krále personální změny. Řekl to v rozhovoru pro Radiožurnál. Reagoval tak na vyřazení národního týmu z olympijského turnaje. Češi poprvé v historii zimních her nepostoupili do čtvrtfinále, když se Švýcarském prohráli 2:4. Podle šéfa českého hokeje Tomáše Krále je tak pozice trenéra reprezentace Filipa Pešána v ohrožení.

Tento článek je více než rok starý.

Původní zpráva Praha (Aktualizováno: 13:38 15. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a trenér hokejové reprezentace Filip Pešán

Prezident českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a trenér hokejové reprezentace Filip Pešán | Foto: René Volfík, iROZHLAS.cz/ Reuters | Zdroj: Koláž iROZHLAS

„Je to zklamání. Co k tomu říct? Dopadlo to, jak to dopadlo, čekali jsme víc. Až se vrátí, tak se bude situace (odvolání Filipa Pešána – pozn. red.) řešit na výkonném výboru,“ komentoval pro Radiožurnál výsledek národního týmu těsně po utkání šéf svazu Tomáš Král.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak neúspěch českých hokejistů hodnotí Tomáš Král?

Odvolání trenéra Filipa Pešána je tak podle něj určitě ve hře, jednat by o tom měl výkonný výbor během příštího týdne. O nástupci se tak zatím nerozhodlo.

Kdo by ho tak měl nahradit? Král si myslí, že by českou reprezentaci mohl vést i cizinec. „Není to tak jednoduché. I historicky jsme oslovili velkou řadu trenérů, ne každému se do toho chce. Nějaká jména jsou. Je namístě se podívat do zahraničí. Je jasné, že se to musí řešit,“ řekl.

Čeští hokejisté poprvé nebudou ve čtvrtfinále velkého turnaje. Švýcarům podlehli 2:4

Číst článek

Uvažovat by se mohlo i o trenérovi třineckých hokejistů Václavu Varaďovi nebo šéfovi brněnského klubu Liboru Zábranském. „Jsou to určitě jména, která by do užšího výběru patřila. Budeme na tom sedět a určitě se to bude řešit,“ potvrdil Král.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se s olympiádou rozloučili v úterý s bilancí dvou výher – po nájezdech a v prodloužení – a dvou porážek. Zatímco pro český výběr olympiáda končí, Švýcaři se ve středu utkají ve čtvrtfinále s Finskem.

Češi v osmifinálovém zápase podlehli Švýcarsku 2:4. Poprvé v historii tak nepostoupí do čtvrtfinále a v olympijském turnaji si připsali nejhorší výsledek od rozdělení Československa. 

Lukáš Michalík, vtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme