Finále NHL s českou účastí? Zejména ve Východní konferenci je českých hráčů v dobrých týmech dost

Dva Davidové - Krejčí a Pastrňák - hrají v NHL za Boston společně už čtvrtou sezonu. Zatímco Krejčí s týmem vyhrál Stanley Cup, Pastrňák na velký úspěch teprve čeká. Českou stopu by ale finále NHL mohlo mít, i kdyby do něj neprošel Boston.

Boston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejistům Bostonu se letos daří

Hokejistům Bostonu se letos daří | Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V Bostonu je zhruba dva týdny před koncem základní části dobrá nálada. David Krejčí se při rozcvičce v útrobách haly nechá vozit na židli v bruslích, ve kterých pak hraje fotbal. A spoluhráči ho pak ironicky vítají jako nováčka.

Krejčí s Pastrňákem dali tři góly, Mrázek zářil při výhře Philadelphie

Číst článek

„Kluci zapadli výborně do mužstva. Máme teď docela dost zraněných důležitých hráčů: Zdenda, McAvoy, Bergeron. Takže teď ta soupiska vypadá asi trochu jinak, než jak bude vypadat v play-off,“ zmiňovaný Zdenda je slovenský obránce Zdeno Chára, který nebyl stoprocentně v pořádku.

Boston s Pastrňákem a Krejčím má teď ve Východní konferenci 100 bodů, vede Tampa o bodů 6, start play-off před domácím publikem by Bostonu uniknout neměl.

„Určitě, to by bylo super. Vždycky je výhodné začínat play-off, když máš výhodu domácího prostředí,“ říká David Krejčí.

Zdraví drží

Když se podívá na tabulku východní konference, může tušit, že ve finále by mohli být Češi. Ať už Tampa s Ondřejem Palátem, Toronto nově s Tomášem Plekancem, Washington nejen s Jakubem Vránou, anebo také Voráčkova parta z Philadelphie.

Voráček zpečetil výhru Philadelphie, Kämpf se Sobotkou skórovali do stejné branky

Číst článek

Tihle všichni pomýšlí na úspěch v tomto ročníku. Podle Krejčího je ale na podobné teorie brzy. „Soustředíme se ještě na základní část, máme ještě dost zraněných hráčů, tak snad se všichni dáme do kupy a sehrajeme se ještě před play-off.“

Krejčí mluvil o zraněných. I on byl během své kariéry několikrát mimo, přišel kvůli tomu třeba o Světový pohár, v závěru této sezony je ale fit.

„Na začátku sezony jsem bohužel zmeškal dvacet zápasů. Byla to škoda, tak snad to teď do konce vydržím bez zranění a v play-off budu hrát svojí hru. Během sezony jsem okolo sebe měl na křídlech hodně různých spoluhráčů, takže se pořád ještě sehráváme a s každým hráčem tam ta správná chemie stále ještě není,“ dodává útočník David Krejčí.

Když nedojde s Bostonem v play-off daleko, může ho zajímat jedna evropská destinace. Dánsko, tam se totiž bude hrát mistrovství světa. To ale hráčům v NHL ani neříkejte, mají před sebou jen vidinu Stanley Cupu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme