Bude to řežba do posledního zápasu, předpovídá před finálovou sérií hokejové extraligy Martin Adamský

Prvním zápasem začne finále hokejové extraligy mezi Libercem a Třincem. Výkony Bílých Tygrů i Ocelářů nejen v play-off, ale po celou sezony, dávají tušit, že série hraná na čtyři vítězné zápasy bude hodně vyrovnaná.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Martin Adamský v dresu Třince

Hokejista Martin Adamský v dresu Třince | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Je to v uvozovkách podle předpokladů, protože do finále postoupily první a druhý tým základní části. Já si myslím, že to bude řežba do posledního zápasu a bude to strašně těžká série pro oba mančafty,“ předpovídá třinecký útočník Martin Adamský.

Třinec porazil v rozhodujícím zápase Plzeň 5:1 a podruhé v řadě si zahraje finále extraligy

Číst článek

Podle sázkových kanceláří jsou ale přece jen favoritem Severočeši. V jejich prospěch hovoří nejen vítězství v základní části, kde nechali třinecké za sebou od dva body, ale také vzájemné zápasy. Tři ze čtyř v aktuální sezoně vyhráli Bílí Tygři. Navíc Třinec se v zápasech nemůže spoléhat jen na bránění jedné či dvou úderných formací.

„Já do klubu přivádím hráče už s nějakou představou. Není to tak, že bych si na papíře zaškrtal jména a pak teprve zjišťoval, kdo by s kým mohl hrát. Samozřejmě určité drobné úpravy během sezony proběhly, člověk sleduje chemii v týmu i v jednotlivých lajnách. Celkově je ale tým koncipovaný tak, aby nebyl závislý na jednom útoku,“ popisuje trenér Liberce Filip Pešán.

Je ale otázkou jak se s rolí favoritů Severočeši vyrovnají, a to hned v prvním duelu před domácím publikem. Právě v tom totiž cítí svou šanci Oceláři.

„Ať chceme nebo nechceme, tak oni jsou favoriti, oni musí. My začínáme u nich a možná by to mohla být výhoda pro nás. Přece jenom sami jsme se teď přesvědčili, jak je ošemetné začínat doma, protože my jsme doma museli vyhrát první dva zápasy a paradoxně jsme je prohráli a nebyla to nic moc situace,“ připomíná brankář Třince Šimon Hrubec start semifinále, ve kterém Oceláři prohráli s Plzní oba domácí duely. Přesto nakonec do finále prošli oni. První zápas finálové série začne v 17 hodin a my vám ho přiblížíme v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme