Ani druhý zápas pod Říhou čeští hokejisté nezvládli, s Finy prohráli 3:0

Český národní tým nastoupil k zápasu v Karjala Cupu podruhé pod vedením trenéra Miloše Říhy. Zranění do branky proti Finům nepustilo brankáře Kováře a mezi tyče se tak postavil Patrik Bartošák. Ani tato změna ale k vítězství Čechům nepomohla. S Finy prohráli 3:0.

Helsinky Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hráči v zápase proti Finsku.

Čeští hráči v zápase proti Finsku. | Foto: LEHTIKUVA | Zdroj: Reuters

Český tým se v rámci Karjala Cupu přesunul po domácí prohře se Švédy do Helsinek, kde se utkal s Finskem. Trenér Říha se v zápase musel obejít bez zraněné dvojice Jakub Kovář, Vojtěch Mozík.

Kováře nahradil v české brance vítkovický Patrik Bartošák a hned v první minutě mohl kapitulovat. Teemu Kivihalme napálil od modré kotouč, který zasáhl tyč české brány.

Finové byli od začátku aktivnější a ve 12. minutě se dočkali i změny skóre. Arttu Ruotsalainen si došel pro přihrávku od Harriho Pessonenena a řítil se sám na Bartošáka, kterého překonal pomocí bekhendové kličky. 

Dvě minuty před koncem první třetiny mohl zaváhání finské obrany potrestat Robert Kousal. Ani nadvakrát však brankáře Finska neprostřelil. První dějství tak skončilo vedením Finska 1:0.

Česko - Švédsko 2:3. Hokejistům se premiéra pod trenérem Říhou nepovedla

Číst článek

Ani druhá třetina zlepšení české hry nepřinesla. Naopak se znovu radovali Finové. Ve 26. minutě Bartošák nejprve vyrazil střelu Pessonena z levého křídla. K puku se dostal obránce Jakub Krejčík, který si ale nevšiml dorážejícího Joonase Nättinena, který už neměl problém doklepnout kotouč do branky. 

O šest minut později už Finové vedli o tři branky, kdy se nadvakrát prosadil Sakari Manninen. Další branky už k vidění ve druhé třetině nebyly.

Závěrečná třetina toho už mnoho nenabídla. V 57. minutě mohl vítězství seveřanů korunovat Ville-Valtteri Leskinen. Tváří v tvář ale Bartošáka nepřekonal. 

Zápas tak skončil výsledkem 3:0. Ani druhý zápas tak na lavičce národního týmu Miloši Říhovi nevyšel.

„Finové nás překvapili. V téhle atmosféře na nás vlítli a my jsme na to nedokázali zareagovat. Byť nám Bartošák vychytal šance, které domácí měli, tak jsme si dali dva takové ušmudlané góly sami. Ovlivnilo to celý zápas. Finové byli ve všem lepší; v bruslení, v kombinaci, dnes prostě zaslouženě vyhráli. Nám nešly nohy, takže jsme to ani zvládnout nemohli,“ zhodnotil zápas trenér Miloš Říha.

Hokejový turnaj Karjala v Helsinkách, součást Euro Hockey Tour:
Finsko - ČR 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Ruotsalainen (Pesonen, Kivihalme), 27. Joonas Nättinen, 33. Manninen. Rozhodčí: Holm, Nord (oba Švéd.) - Jusi, Niskaken (oba Fin.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 11.350

Oslabení před zápasem s Finy, hokejový tým opouští kvůli zranění Kovář a Mozík

Číst článek

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme