Termíny sportovních utkání se v závěru sezony kryjí. Fanoušci si musí vybrat mezi fotbalem a hokejem

Blíží se závěry sezon v jednotlivých sportovních ligách a fanoušci musí řešit nepříjemné problémy. Termíny zápasů se i kvůli požadavkům televizí kryjí. Příznivci Sparty si musí vybrat, jestli jít v sobotu na hokej, nebo na fotbal. Hokejoví fanoušci navíc musí hned několikrát řešit, že ve stejný čas se hraje duel národního týmu i finále extraligy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci hokejové Sparty

Fanoušci hokejové Sparty | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

„Český fotbal pro fanoušky!“ skandují fanoušci, vždy když nesouhlasí s vedením českého fotbalu. A v těchto dnech by se mohli přidat i hokejoví fanoušci. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalové a hokejové fanoušky čekají v závěru dubna kolize termínů zápas. Více v příspěvku Tomáše Petra

Termínové listiny jim totiž radost nedělají. Už v sobotu 23. dubna startuje nadstavbová část fotbalové ligy a duel ve skupině o titul mezi Spartou a Ostravou se bude částečně krýt se čtvrtým finále hokejové extraligy mezi Spartou a Třincem. Oba zápasy najednou tak nejde stihnout.

„Termínovou kolizi jsme samozřejmě s kolegy z fotbalové Sparty řešili, vyhrál u nás ale sportovní argument, aby hráči měli po třetím utkání více času na regeneraci. Proto startujeme od 17.00, ale věřím, že stejně bude v O2 aréně vyprodáno,“ řekl Radiožurnálu mluvčí hokejové Sparty Marek Táborský.

„To samé se týká i nás. Tým se před prvním utkáním z nadstavby vrací v noci ze středy na čtvrtek z Olomouce a i tam je to hra o čas. Tým potřebuje každou hodinu k tomu, aby byl v co nejlepší kondici. Pro nás i hokejovou Spartu tak je ideální hrát v odpoledním až večerním čase,“ vysvětluje mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík, proč utkání proti Ostravě začne v dobu, kdy se bude hrát třetí třetina čtvrtého finále extraligy mezi hokejisty Sparty a Třince. Přesun na jiný den není možný.

Hložek oslavil ligové jubileum gólem a výhrou. ‚Je to výjimečný hráč,‘ řekl o něm kouč Vrba

Číst článek

A aby toho nebylo málo, tak ve stejný čas je na programu také příprava hokejová reprezentace na Slovensku.

„Hrací dny extraligy a reprezentace jsou pevné, jsou oznámeny s více než s ročním předstihem. V překryvu termínů zásadní problém z hlediska návštěvnosti nespatřujeme. Myslíme si, že si hokejoví fanoušci vyberou a do hlediště na zápasy dorazí,“ řekl mluvčí hokejové reprezentace Zdeněk Zikmund.

K extrémní situaci křížení tří zápasů by mohlo dojít i pokud by extraligové finále mezi Spartou a Třincem dospělo do sedmého zápasu. V tom případě by 30. dubna hrála v Třinci hokejová Sparta, na Letné fotbalová Sparta a do toho v Ostravě český národní tým se Švédy v rámci Českých hokejových her.

Program hokejové reprezentace, HC Sparty Praha a AC Sparty Praha

Národní hokejový tým:
Slovensko - Česko: 21. dubna, 17:30
Slovensko - Česko: 23. dubna, 15:00
Finsko - Česko: 28. dubna,17:30
Česko - Švédsko: 30. dubna, 16:00

HC Sparta Praha
Sparta - Třinec: 22. dubna, 18:30
Sparta - Třinec: 23. dubna, 17:00
Případný pátý zápas: 26. dubna, 17:00
Případný šestý zápas: 28. dubna, 19:00
Případný sedmý zápas: 30. dubna, 18:00

AC Sparta Praha:
Sparta - Baník: 23. dubna, 19:00
Sparta - neupřesněný soupeř, 30. dubna, 16:00

 

Tomáš Petr, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme