Vegas si poradilo s Calgary, Nosek pokořil krajana Ritticha. Francouz vychytal Coloradu výhru v San Jose

Útočník Tomáš Nosek překonal v NHL Davida Ritticha a jednou brankou pomohl Vegas k výhře 5:3 na ledě Calgary. Český gólman, který zůstal předchozí tři zápasy jen na střídačce, inkasoval čtyřikrát z 31 střel. Do branky se v nedělním programu NHL postavil i Pavel Francouz, který přispěl 22 zákroky k vítězství Colorada 4:3 v San Jose.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Vegas Tomáš Nosek (vpravo) slaví gól se svými spoluhráči

Útočník Vegas Tomáš Nosek (vpravo) slaví gól se svými spoluhráči | Foto: Sergei Belski | Zdroj: Reuters

Nosek otevřel v šesté minutě z dorážky skóre a připsal si osmý gól v sezoně.

Vegas vedlo na začátku prostřední třetiny už 3:0. Nejprve zvýšil v přečíslení dva na jednoho Nick Holden a poté využil přesilovou hru Max Pacioretty. Flames se nevzdali a v 57. minutě dokonce vyrovnali na 3:3. Sedmdesát sekund před koncem ale rozhodl Shea Theodore, jehož střelu z levého kruhu ještě tečoval bránící Andrew Mangiapane.

Pastrňák je zpět v čele tabulky střelců, jeho gól ale na body nestačil. Voráček pomohl prodloužit sérii výher

Číst článek

„To byla skvělá odpověď. Důležitý gól, i když jsem měl i štěstí. Puk jsem jen nahazoval na branku,“ přiznal Theodore. „Puk se špatně odrazil od naší hokejky a zapadl pod horní tyčku. Kdyby takhle vystřelil stokrát, garantuju vám, že v 99 případech ze sta puk do branky neprojde. Je to tvrdé. Nadřeli jsme se, abychom zápas vyrovnali, a potom dostaneme takový gól,“ litoval útočník Calgary Milan Lucic. Pátý gól padl při hře bez brankáře.

Rittich si připsal prohru ve třetím startu za sebou a v každém utkání pustil shodně čtyři branky. Český gólman má ještě horší bilanci z posledních sedmi domácích utkání, ve kterých Calgary získalo jen jeden bod. Kanadský klub je navzdory tomu v Západní konferenci v postupové osmičce do play-off.

Colorado zůstává na špici

Francouz inkasoval jako první, v přesilové hře ho překonal střelou do odkryté branky Joe Thornton. Colorado otočilo skóre trefami Nathana MacKinnona a Gabriela Landeskoga, ale ze sólového úniku vyrovnal se zakončením mezi betony Melker Karlsson.

Vrána připravil proti Pittsburghu gól a pomohl k výhře. Ovečkinovi ale střelecký prach zvlhl

Číst článek

Poté se český gólman vytáhl, do lapačky ukryl puk po úniku Evandera Kanea. Hosté následně dvěma brankami odskočili a San Jose už jen v poslední minutě zápasu zkorigovalo výsledek.

„Líbilo se mi, jak jsme hráli. Byli jsme útočně naladěni, dobře jsme kombinovali. Mohli jsme dát mnohem více gólů,“ prohlásil Landeskog. Francouz chytal v desátém z posledních jedenácti zápasů Colorada a připsal si dvacátou výhru v sezoně. Na druhé straně nedohrál kapitán San Jose Logan Couture, který byl zasažen pukem do tváře.

Colorado zůstalo v Západní konferenci druhé se ztrátou dvou bodů na St. Louis, které zvítězilo v Chicagu 2:0. Obě branky obhájců Stanleyova poháru vstřelili obránci - Roberto Bortuzzo a Alex Pietrangelo. Gólman Jake Allen zneškodnil 29 střel a podruhé v této sezoně zaznamenal v souboji s Blackhawks čisté konto.

Martin Nečas přihrál na vítězný gól Caroliny, která v Pittsburghu otočila z 1:2 na konečných 6:2. Český útočník poslal puk v přesilové hře na modrou čáru a Jake Gardiner propálil vše, co mu stálo v cestě. Hlavním hrdinou utkání byl ale Morgan Geekie, který ozdobil debut v NHL dvěma góly a přihrávkou.

Neobvyklý víkend prožila Tampa Bay - v sobotu porazila lídra soutěže Boston, o den později prohrála na ledě nejhoršího týmu NHL. Detroit ji porazil 5:4 po samostatných nájezdech, byť ve třetí třetině ztratil vedení 4:2. Hlavními strůjci výhry byli Tyler Bertuzzi a Anthony Mantha, kteří dosáhli shodné bilance 1+3. Rozstřel rozhodl druhou trefou v zápase Robby Fabbri. Detroit zvítězil nad Tampou Bay v základní části poprvé od roku 2015 a po sérii 16 proher.

NHL:
Pittsburgh - Carolina 2:6, Detroit - Tampa Bay 5:4 po sam. nájezdech, Calgary - Vegas 3:5, San Jose - Colorado 3:4, Anaheim - Minnesota 4:5 v prodl., Vancouver - Columbus 1:2, Chicago - St. Louis 0:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme