'Doufejme, že mám ještě pár let v sobě.' Michael Frolík nastoupil k 700. zápasu NHL

Michael Frolík si připsal už svůj 700. start v kanadsko-americké NHL, a to vítězný, Calgary porazilo v New Jersey místní Devils 3:2. V brance Flames se představil David Rittich, v dresu Devils byl vidět Pavel Zacha, který si připsal jednu branku.​ Devětadvacetiletého Frolíka vyzpovídala redaktorka iRozhlas.cz.

New Jersey Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Frolík odehrál proti New Jersey 700. utkání v NHL.

Michael Frolík odehrál proti New Jersey 700. utkání v NHL. | Foto: Ross D. Franklin | Zdroj: AP

Odehrál jste 700. zápas v NHL. Bylo to pro vás speciální, i když jste si dnes nepřipsal gól ani asistenci?
Když máte zápasy takhle zaokrouhlené, tak je to vždycky něco speciálního. Samozřejmě nejvíc se bere pětistovka a potom je taková ta meta tisícovka, ale vždycky, když to můžete zaokrouhlit, tak je to příjemné. A 700 zápasů je velká porce. Když se kouknu zpátky, tak tam proběhnou nějaké vzpomínky. Já to extra nesleduju, ale všichni mi k tomu dneska gratulovali, tak to bylo takové příjemné. A doufejme, že mám ještě pár let v sobě a že ještě nějaké zápasy přidám.

Chtěl byste pořád pokračovat v Calgary?
Samozřejmě, jsem tady spokojený, líbí se nám s rodinou i ve městě, takže z mé strany není potřeba nic měnit. Máme kvalitní mužstvo, máme tady teď mladé kluky a letos přivedli gólmana Smithe, který chytá výborně. Myslím si, že je tady síla do budoucnosti. Samozřejmě bych chtěl být toho součástí i v budoucnu a chtěl bych tady vydržet co nejdéle.

Mělo na vás nebo na kabinu velký vliv, že z Calgary odešel Jaromír Jágr?
Takový je prostě hokej. Hráči přicházejí a odcházejí a s tím se musíte tak nějak smířit. Samozřejmě bylo fajn ho tady mít a poznat ho trošku i osobně, protože na to jsem předtím nikdy neměl moc šanci. Taková legenda je vždycky přínos pro kabinu, ale teď to bohužel nedopadlo, ale to k tomu hokeji patří. Teď mu přeju, ať se mu daří na Kladně a hlavně ať je zdravý.

Sledujete výsledky Kladna, když z něj pocházíte?
Vyrostl jsem tam a strávil jsem tam všechna svoje dětská hokejová léta. Mám na to super vzpomínky a měli jsme tam s klukama výbornou partu. A samozřejmě to teď sleduju - ne že bych koukal na zápasy, ale vždycky se podívám, jaké jsou výsledky a jak jsou na tom v tabulce. Samozřejmě jim přeju, aby se dostali do play-off, něco tam uhráli a aby zabojovali o postup.

Zuzana Borová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme