Nedvěd v Helsinkách pomohl národnímu týmu s tréninkem. Na ledu se byl sklouznout po roční pauze

S hokejem skončil už před šesti lety, i tak se ale dostal na led s českou reprezentací. Zápasy se Petra Nedvěda už netýkají, bývalý slavný útočník a dnes generální manažer národního týmu ale předvedl, že může být stále platný i s hokejkou. Na turnaji Karjala v Helsinkách vypomohl Čechům s tréninkem.

Video Helsinki Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nedvěd

Petr Nedvěd | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Po roce zase na ledě. Bylo to kostrbatý, nicméně bruslit nezapomeneš, takže to bylo fajn,“ popsal Radiožurnálu generální manažer českého národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Nedvěd po roce na bruslích. Jak se mu vedlo?

S hokejem se Petr Nedvěd loučil těžko a v roce 2018 se dokonce i na jeden zápas vrátil, aby v druhé nejvyšší domácí soutěži nastoupil proti Jaromíru Jágrovi, dnes před blížící se padesátkou už ale na rozdíl od bývalého spoluhráče z Pittsburghu má hokejku a brusle doma ve skříni. V Helsinkách si je musel vypůjčit.

„Kustodi všechno zařídili. Brusle byly trochu větší, ale jinak perfektní práce, musím je pochválit. Z minuty na minutu mi tu sehnali vercajk,“ pochvaloval si v rozhovoru po hokej.cz Petr Nedvěd.

Snad až na vlasy, které se vesměs blíží barvě ledu, vypadá Nedvěd stále stejně, a to i v bruslích. Nehledě na to, že nafasoval větší pár, předvedl ladný skluz, který ho zdobil po celou kariéru.

„On byl vždycky dobrý bruslař, takže když teď vidím, jak bruslí, tak si myslím, že by mohl pořád hrát. Je super, že se zapojil s náma na led a nahrával nám i puky, skvělý,“ užíval si spolupráci o 30 roků mladší Jan Myšák.

Pešán cítil před prvním zápasem nervozitu. Po výhře nad Švédskem ocenil navrátilce Bartošáka

Číst článek

Právě 18letý útočník a další členové reprezentační dvacítky si s Nedvědem v Helsinkách zatrénovali. V sobotu je ale pro české hráče na pořadu dne zápas. Petr Nedvěd už coby manažer reprezentace bude sledovat, jak se národnímu týmu povede proti domácímu Finsku. Tedy výběru, který ve čtvrtek podlehl ruské juniorce 2:6.

„Finové dostali na začátku zbytečné a nešťastné tři góly, tím pádem se zápas trochu zvrhnul. Byli podráždění a vylučovaní, dostávali góly v oslabeních. Myslím, že Finové tam měli dost dobrých šancí a zápas mohl být vyrovnanější a výsledek je tak trochu zkreslený,“ říká asistent trenéra Jaroslav Špaček k zápasu, před kterým finský kouč Jukka Jalonen mluvil o tom, že hrát proti juniorům ho nebaví.

Napravit reputaci po nečekané porážce se Finové pokusí proti Čechům od 16.30.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme