Golden Knights poslali nejlepšího střelce přípravy Hyku na farmu, v týmu zůstává jen Nosek

O místo v prvním týmu usilovalo v přípravných kempech před sezónou NHL šest desítek Čechů. Někteří si místo vybojovali a udrželi, další museli na farmu. Bojovat o místo v prvním týmu tak musí Radim Šimek nebo Tomáš Hyka.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Nosek bojuje o místo v sestavě Vegas Golden Knights

Tomáš Nosek bojuje o místo v sestavě Vegas Golden Knights | Foto: John Locher | Zdroj: AP/ČTK

Zatímco někteří mladíci si možná až nečekaně místo vybojovali - týká se to třeba Martina Nečase, který začne v prvním týmu Caroliny nebo Filipa Chytila, kterého si „nahoře“ nechali Rangers, na další borce se nedostalo.

Smutný může být třeba Radim Šimek, který i přes velkou porci minut v přípravě místo miliónové smlouvy v prvním týmu bude ze začátku čerpat peníze z ročního kontraktu ve výši jen 70 tisíc dolarů. Totéž potkalo i Tomáše Hyku, v přípravě nejlepšího střelce v řadách nového týmu Vegas Golden Knights.

Vegas hokejem žilo, vzpomíná Lang. Do kádru Golden Knights se tlačí dva Češi, ale musí čekat

Číst článek

U těchto dvou hráčů mohl hrát roli i fakt, že jejich kluby mají hráče s vyššími smlouvami. A není neobvyklé, že ti někdy v NHL získají místo kvůli platu a ne kvůli výkonům. Česko ale v týmu nováčka zastoupení mít bude, zůstal další útočník Tomáš Nosek.

„Je to úplně nový tým a bude to jiné. Pořád se poznáváme, nikdo se moc nezná a je to pořád nesmělé. Ale tým se postupně začíná budovat a věřím, že to půjde dál správným směrem,“ doufá pro Radiožurnál Nosek.

Z hráčů, kteří zatím v NHL nemají až tak velké jméno, se v prvním týmu neudrželi například David Kämpf, Jakub Jeřábek nebo Michal Špaček, z Arizony na farmu do Tusconu se přesunul i brankář Marek Langhamer.

Kontrakt nemají ani někteří zkušení. Obránce Roman Polák na zkoušce v Torontu neuspěl, dál ale existuje možnost, že bude po doléčení zranění s týmem trénovat, uzavřené dveře definitivně nemá.

K pokračování v NHL se nadechuje Jaromír Jágr, kterého čeká v Calgary možná poslední sezona za mořem, a také třeba Tomáš Hertl. Na něj chce San Jose letos hodně sázet.

„Budu hrát centra, tak uvidíme, jak to bude dál. I minulý rok, kdy jsem hrál ve třetí formaci, míval jsem icetime devatenáct dvacet minut, protože hraju oslabení a přesilovku. Hlavně potřebuju ukázat svojí hru,“ říká Hertl.

Základní část NHL začne v noci na čtvrtek čtyřmi zápasy, úplně první buly vhodí rozhodčí v jednu hodinu v noci při derby Winnipegu s Torontem.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme