Gudas pomohl asistencí Washingtonu k zisku bodu. Capitals ale s Tampou Bay prohráli 2:3 po nájezdech

Hokejisté Washingtonu podlehli ve svém prvním utkání ve skupině o nasazení do play-off ve Východní konferenci Tampě Bay 2:3 po samostatných nájezdech. K zisku bodu poražených Capitals pomohl ve Scotiabank Areně v Torontu český obránce Radko Gudas, po jehož tečované střele odražené od levé tyče snížil slovenský útočník Richard Pánik na 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Toronto/Edmonton (Aktualizováno: 9:48 4. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Radko Gudas

Obránce Radko Gudas | Zdroj: Profimedia

V dresu Edmontonu se zaskvěl hattrickem kapitán Connor McDavid a Oilers díky vítězství 6:3 vyrovnali sérii kvalifikace play-off s Chicagem na 1:1. V barvách Blackhawks po sobotním pětibodovém nováčkovském rekordu vyšel naprázdno český útočník Dominik Kubalík.

Hráčům Tampy vyšel začátek prvního soutěžního zápasu po více než čtyřech měsících lépe než Washingtonu a v 13. minutě se zásluhou Nikity Kučerova dostali do vedení. Nejproduktivnější hráč Lightning v základní části se v levém kruhu uvolnil přes českého obránce Michala Kempného a střelou do pravého horního rohu nedal brankáři Holtbymu šanci.

Mrázek inkasoval proti Rangers jedinkrát, Carolina má i díky němu na dosah kvalifikaci do play off

Číst článek

Těsně před polovinou utkání zvýšil z dorážky Mitchell Stephens, Capitals ale v závěru druhé třetiny dvěma rychlými brankami vyrovnali. Na Pánikův kontaktní gól z 38. minuty o dvě minuty později navázal Jevgenij Kuzněcov, který využil nejistý zákrok brankáře Andreje Vasilevského a dotlačil puk do sítě. O výhře Lightning rozhodl ve třetí sérii nájezdů Kučerov.

„Myslím, že to byl zápas jako v play-off. Snažíme se získat co nejvíce bodů a zajistit si co nejlepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů,“ řekl útočník Tampy Bay Patrick Maroon.

Ve druhém nočním torontském utkání zvítězil Pittsburgh nad Montrealem 3:1 a vyrovnal kvalifikační sérii pátého s dvanáctým týmem Východní konference na 1:1. Hlavní zásluhu na výhře Penguins měla první útočná formace, jejíž členové Jake Guentzel, Sidney Crosby a Conor Sheary si připsali celkem pět kanadských bodů.

Crosby svým 188. bodem v play-off vyrovnal Joea Sakica a Douga Gilmoura na osmém místě historických tabulek.

„Mám z našeho výkonu dobrý pocit, protože jsme si dokázali vytvořit spoustu šancí. Soupeř na nás ale neustále dotíral a brankář Murray musel ve třetí části předvést několik těžkých zákroků. I přes pár zaváhání jsme ale dnes odvedli dobrou práci,“ radoval se z týmového výkonu kapitán Penguins.

Voráček asistencí pomohl k výhře Philadelphie nad Bostonem. Krejčí s Pastrňákem za Bruins nebodovali

Číst článek

Edmonton také odpověděl výhrou na úvodní porážku. Hlavní roli proti Chicagu hrál McDavid, který předvedl první třígólový zápas ve vyřazovacích bojích v kariéře.

Kapitán Oilers otevřel skóre již po 19 sekundách, když se výborně zorientoval v předbrankovém prostoru a trefil se do horního rohu branky Coreyho Crawforda. V páté minutě McDavid přebruslil finského obránce Olliho Määtäho a bekhendem prostřelil Crawforda podruhé.

Třetí branku vstřelil druhý nejproduktivnější hráč základní části v 38. minutě za stavu 3:3. Z ostrého úhlu překvapil gólmana, využil přesilovou hru a poslal Edmonton do vedení.

Definitivně utkání rozhodl čtyřicetisekundový úsek ve třetí části. V 48. minutě Crawford nedokázal za brankou zachytit nahozený puk a daroval gól Jamesi Nealovi a v čase 48:05 uzavřel skóre Alex Chiasson.

Ve skupině nejlepších čtyř týmů západní konference si připsali dva body hráči Vegas, kteří porazili Dallas 5:3. Golden Knights o svém vítězství rozhodli ve třetí části, v které otočili čtyřmi góly nepříznivý stav 1:3.

Kvalifikace play off NHL:

Východní konference (Toronto):

Kvalifikace play off - 2. zápas:
Pittsburgh - Montreal 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky: 5. Crosby, 55. Zucker, 60. Guentzel - 58. Kotkaniemi. Střely na branku: 38:27. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Sheary (Pittsburgh), 2. Price (Montreal), 3. M. Murray (Pittsburgh). Stav série: 1:1.

O nasazení do play off:
Tampa Bay - Washington 3:2 po sam. náj. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky: 13. a rozhodující sam. nájezd Kučerov, 28. Stephens - 38. Pánik (Gudas), 40. Kuzněcov. Střely na branku: 33:28. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov (Tampa Bay), 2. Orlov (Washington), 3. McDonagh (Tampa Bay).

Západní konference (Edmonton):

Kvalifikace play off - 2. zápas:
Edmonton - Chicago 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky: 1., 5. a 38. McDavid, 22. Ennis, 48. Neal, 49. Chiasson - 10. P. Kane, 25. Koekkoek, 36. Määttä. Střely na branku: 35:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. McDavid, 2. Nugent-Hopkins (oba Edmonton), 3. Koekkoek (Chicago).

O nasazení do play off:
Vegas - Dallas 5:3 (1:0, 0:3, 4:0)
Branky: 2. Stephenson, 50. Mark Stone, 52. Schmidt, 55. W. Carrier, 60. W. Karlsson - 28. Pavelski, 29. Oleksiak, 33. Perry. Střely na branku: 33:27. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Mark Stone, 2. Schmidt (oba Vegas), 3. Heiskanen (Dallas).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme