Hokejové Pardubice mají další posilu. Tým doplní devatenáctiletý slovenský obránce Ivan

Slovenský hokejový obránce Michal Ivan se stal posilou Pardubic. Devatenáctiletý odchovanec Zvolenu působil uplynulé dvě sezony v zámořské juniorské QMJHL nejdříve v celku Acadie-Bathurst Titan a naposledy od ledna v Drummondville Voltigeurs.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Dynama Pardubice

Stadion Dynama Pardubice | Foto: Radek Kalhous / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Chceme doplnit tým i o mladé perspektivní hráče s výhledem do dalších let. Michal Ivan je účastníkem posledních dvou mistrovství světa juniorů, na tom minulém byl druhým nejvytíženějším hráčem slovenského výběru. Viděl jsem jeho pár zápasů, věřím, že by nám mohl pomoci, a to i díky svým zkušenostem ze zámoří,“ uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka.

‚Tady jsem doma a jsou tu skvělí fanoušci.‘ Hokejový obránce Kolář se vrací z KHL do Pardubic

Číst článek

Ivan před odchodem do zámoří sehrál 69 zápasů ve slovenské lize a připsal si pět asistencí. V QMJHL v základní části nasbíral ve 102 duelech 33 bodů za sedm gólů a 26 přihrávek. V 36 duelech play-off přidal jednu branku a osm asistencí. Loni pomohl týmu Acadie-Bathurst k zisku Memorial Cupu.

„Hodně se těším na nový ročník, navíc budu moci hrát dospělý hokej. Pomůže mi získat nové zkušenosti. Abych se přiznal, tak se již nemohu dočkat. Před svým odchodem do zámoří jsem měl možnost si krátce zahrát slovenskou nejvyšší soutěž, lehké zkušenosti ze seniorského hokeje již mám,“ prohlásil Ivan.

„Bude to samozřejmě pro mě veliká výzva, těším se na ni. Musím se připravit nejlépe, jak dokážu. Chci pomoci týmu a celému klubu, aby to všechno šlapalo,“ dodal Ivan.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme