Hokejisté Pardubic se zapsali do historie play off, Karlovým Varům nasázeli rekordních 11 gólů

Hokejisté Pardubic rozstříleli ve druhém utkání předkola play off extraligy Karlovy Vary rekordně 11:3. Dynamo se tak stalo prvním mužstvem historie českého play off, jemuž se podařilo za jediný zápas nastřílet jedenáct branek. V sérii vedou Východočeši 2:0 a v sobotu mohou na ledě Energie dovršit postup do čtvrtfinále.

Pardubice (Aktualizováno: 22:22 11. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhý zápas předkola play off hokejové extraligy: HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary. Domácí se radují z branky.

Druhý zápas předkola play off hokejové extraligy: HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary. Domácí se radují z branky. | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Shodně pěti body za dva góly a tři asistence se zaskvěli útočníci Anthony Camara a Tomáš Zohorna, čtyři nahrávky nasbíral obránce Marek Ďaloga. Dvakrát se mezi střelce prosadil z domácích ještě útočník Matěj Blümel a v karlovarském dresu jakub Flek.

Překonáváme historické milníky! 😱🥳 Jedenáctou brankou do sítě Karlových Varů jsme se stali jediným týmem, který dokázal vstřelit v utkání play off nejvyšší soutěže jedenáct branek, což je historicky nejvíce. Za Dynamo! ❤️💪🔴⚪️

20:18 – 11. 03. 2021

9 175

Hokejisté Pardubic nakročili velmi rázně za druhým vítězstvím v sérii již v první třetině. V šesté minutě zachránila Energii úspěšná trenérská výzva z důvodu Poulíčkova postavení v brankovišti, poté ale Dynamo spustilo svou kanonádu: o minutu později se v přesilovce prosadil Camara, v následné početní výhodě zavěsil pod horní tyčku Zohorna.

Karlovy Vary se sice také prosadily ve své první přesilové hře zásluhou Vondráčka, v následné hře čtyři na čtyři však vrátil Dynamu dvoubrankový náskok Mikuš.

Střídali brankáře

Po třetí pardubické trefě Energie vystřídala brankáře, Novotného sice nahradil Habal, ale bez inkasované branky vydržel pouze tři a půl minuty. Poprvé v extralize se nejprve trefil Vála, výjimečnou první třetinu domácích završil Paulovič - 5:1.

Východočeši pokračovali v gólovém galapředstavení i po přestávce. Už 34 sekund po startu druhé třetiny vstřelil svůj druhý gól v utkání Zohorna, neutekla ani minuta a Pardubice se zásluhou Romana radovaly posedmé.

Za dalších 45 sekund se prosadil Kosticyn. Drtivý nástup i do druhé třetiny dokonal Camara, v čase 22:57 Dynamo vedlo již 9:1. Domácí tak stihli čtyři góly v rozmezí dvou minut a 23 sekund.

Západočeši sice zásluhou Fleka snížili, jenže desátý gól červenobílých vsítil o chvilku později Blümel. Nárůst skóre nepolevoval ani v poslední minutě druhé části hry, kdy se podruhé v utkání prosadil Flek.

Brankostroj se zastavil až v závěrečném dějství. V jeho úvodu útočil Flek na hattrick, hbitým rozklekem jej ale vychytal Klouček.

Ve 49. minutě Nakládalovo nahození neúspěšně tečoval Kousal a po nastřelené tyčce Poulíčkem uzavřel kanonádu Blümel.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 11:3 (5:1, 5:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Camara (R. Kousal), 9. T. Zohorna (R. Kousal, A. Kosticyn), 15. J. Mikuš (Camara, T. Zohorna), 19. Vála (T. Zohorna, Camara), 19. Paulovič (Ďaloga), 21. T. Zohorna (Camara, Ďaloga), 22. O. Roman (O. Rohlík), 23. A. Kosticyn (M. Kratochvil, Ďaloga), 23. Camara (Ďaloga), 37. Blümel, 56. Blümel (Paulovič, Nakládal) - 12. Vondráček (O. Beránek, Skuhravý), 36. Flek (T. Rachůnek), 40. Flek (T. Rachůnek, Hladonik). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:1. Bez diváků. Stav série: 2:0.

Výsledky dalších zápasů předkola play off extraligy:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme